Каспър Рууд отново трябваше да потрепери и срещна колебания в

...
Каспър Рууд отново трябваше да потрепери и срещна колебания в
Коментари Харесай

От сет пасив: Китайска сензация изпоти Рууд, но вицешампионът не допусна изненада на РГ

Каспър Рууд още веднъж трябваше да потрепери и срещна съмнения в мача си от третия кръг на Ролан Гарос, само че се активизира и подпечата мястото си в осминафиналите. Миналогодишният финалист в конкуренцията имаше задачата да се изправи против сензацията от Мастърса в Мадрид - Жижен Жанг, който през днешния ден беше равносилен на четвъртия подложен в границите на единствено два сета, преди норвежецът да вземе всичко в свои ръце и да затвори конфликта в четири елементи - 4:6 6:4 6:1 6:3. По този метод международният номер 4 прави нова крачка към повторение на достижението си в Париж отпреди година и в спор за място на четвъртфиналите ще срещне един всред Маркос Гирон и Николас Джари, който точно детронира Рууд по пътя към купата си в Женева преди седмица.

Началото на дуела се оказа надалеч от визиите за добър старт на скандинавеца, който инкасира поредност от неточности от своя форхенд и съобщи дебютното си подаване в актива на сензацията от Мадрид. Впоследствие Жан беше напът даже да дублира преднината си в резултата, но изправен до стената, четвъртият подложен се абстрахира от личните си грешки, като стабилизира нивото си от главната линия и скоропостижно се снабди с самодейността, възстановявайки паритета. В този миг се сътвори усещането, че Рууд привидно остави проблематичното начало на срещата зад тила си, само че не по този начин стояха нещата в реалност, откакто позволи спад в сервиса си и международният номер 71 стремително се възползва, с цел да се снабди с нов пробив в актива си и в идните минути избави общо три точки за рибрейк пред любимеца, с което заслужи да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част китаецът продължи да е убеден в качествата си, като тази му психическа конфигурация му помагаше да осъществя уинър след уинър и не след дълго поведе с 0:40 при начален удар на миналогодишния финалист. Норвежецът въпреки всичко резервира нужното хладнокръвие и чрез обичания си форхенд оцеля в сложната обстановка, с цел да може незабавно да експлоатира съмненията на Жан наоколо до мрежата, пробивайки го. Както към този момент се случи по-рано в хода на конфликта, то международният номер 4 изигра един от най-слабите си геймове след своя брейк, при което китаецът нямаше усложнения да заличи пасива си в резултата, като последваха моменти на доминация от страна на сервиращите, преди в самия край Рууд най-сетне да засвидетелства уменията си в нападателен проект, когато пласира серия от печеливши комбинации при начален удар на противника и отмъкна подаването му на нула, с цел да възобнови равенството в обособените сетове.

Стартът на третата част беше отличен за скандинавеца, който придвижи положителната си игра и все по-уверено завършваше сполучливо офанзивите си, лимитирайки възможностите за реакция от страна на по-нискоранкирания тенисист. С течение на времето разликата в класите беше все по-осезаемо онагледена от страна на Рууд, който почисти изцяло играта си от неточности и даже започнахме да го виждаме все по-често наоколо до мрежата, където беше безукорен, при което отражението на игровото предимство на четвъртия подложен беше изразено и в цифрово съответствие, откакто той завоюва пет следващи гейма и се приближи на един сет разстояние от мястото във втората седмица на шампионата.

Китаецът усети накъде отива изходът на конфликта и опита да повиши риска в дейностите си при започване на четвъртата част, като това му решение му донесе дивиденти и той поддържаше паритета, но сходен игрови жанр в огромен интервал от време постоянно съставлява нож с две острието. Именно от това в последна сметка си изпари Жанг, чиито грешки зачестиха с преполовяването на сета, при което миналогодишният вицешампион само поддържаше равнището си постоянно и проби фундаментално в петия гейм, като нито за секунда не позволи съмнение на личен сервис и затвори срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР