Каспър Рууд беше един от играчите, които надградиха най-сериозно в

...
Каспър Рууд беше един от играчите, които надградиха най-сериозно в
Коментари Харесай

Рууд срещна сериозни трудности със световния номер 110, но не допусна изненада в Мелбърн!

Каспър Рууд беше един от играчите, които надградиха най-сериозно в представянето си през миналия сезон, доказателство за което в тази ситуация на норвежеца е фактът, че той доближи мача за купата на две от общо четирите съревнования от Големия шлем - Ролан Гарос и US Open, както и този на финалите на АТР в Торино, но непроменяемо оставаше в ролята на подгласник. Началото на новата година за международния номер 3 настъпи надалеч от уместно, откакто Рууд позволи провали в две от първите си три срещи за 2023-та, само че през днешния ден се върна към висотата в играта си и даде старт на присъединяване си на Аустрелиън Оупън с решителен триумф над Томаш Махач, пристигнал за 3 часа и 15 минути на корта - 6:3 7:6(6) 6:7(5) 6:3. С тази си победа третата ракета на света се класира за втория кръг в шампионата, където ще се изправи против Дженсън Бруксби.

Откриващите минутите на дуела бяха напът да се окажат с пагубно значение за любимеца, който пресили поредно ударите си, изпращайки ги в навън, с което даде опция за брейк на противника още в дебютното си подаване. Неточност на чеха от рутинна позиция обаче му коства шанса да вземе ранен задатък, като оттова насетне международният номер 3 възвърне ролята си на водач на корта и дирижираше протичащото се, пробивайки решаващо в шестия гейм, с цел да прибави началния сет към сметката си.

С настъпването на втората част наблюдавахме равенството в съотношението на силите, като завладяващите обстановки отсъстваха до заключителните геймове, когато норвежецът осъществя късен пробив и си обезпечи опция да сервира за удвояване на преднината си в общия резултат, само че ръката му трепна във значимия миг и международният номер 110 оползотвори точката си за рибрейк, с което провокира изиграването на тайбрек. В него Рууд смени на идната предавка и откакто нито за момент не изостана в догонващата позиция, то той се поздрави с втори сет в актива си.

Третата част имаше подобен процес на събитията с отминалата такава, но Махач остана невъзмутим пред брейкболите на любимеца и разумният излаз беше нов дълъг гейм. В този случай, с прорез с видяното досега в хода на конфликта, чехът имаше самодейността в тайбрека и устоя душевен на напрежението, с което понижи изоставането си в общия резултат на дуела.

В първата половина на четвъртата част всеки от двамата състезатели, защитавали цветовете на своите родини по време на United Cup, беше изправен пред компликациите на сервис, пред които обаче Рууд се оказа надалеч по-стабилен в изявите си и със серия от четири следващи гейма на сметката си узакони крайния триумф в своя изгода.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР