Каспър Рууд бе поредният, който се включи в темата за

...
Каспър Рууд бе поредният, който се включи в темата за
Коментари Харесай

Рууд подкрепи руските тенисисти: Не е тяхна вина къде са родени


Каспър Рууд бе следващият, който се включи в тематиката за присъединяване на тенисистите от Русия и Беларус на Уимбълдън. През предходната година шампионатът на „ свещената трева “ бе единственият, който забрани присъединяване на състезатели от двете страни, в резултат на съветската инвазия в Украйна.

Тази година обаче от Уимбълдън анулираха възбраната и ще разрешат присъединяване на Даниил Медведев, Арина Сабаленка и всички други звезди от двете страни. Петра Квитова, Ига Швьонтек и украинските тенисисти разкритикуваха промяната на позицията, само че Рууд поддържа решението.

„ Не е тяхна виновност къде са родени. Като сътрудник и противник съжалявах, че не можеха да играят предходната година. Това е един от най-големите и най-исторически шампионати, които имаме, тъй че е почтено и хубаво да могат да играят още веднъж. “

Някои от тенисистите от Русия и Беларус, като международният №5 Андрей Рубльов, неведнъж се оповестиха за мир, а съгласно Рууд те нямат какво повече да създадат.

Норвежецът, който доближи до финала в Ещорил, приказва и по друга тематика – промененият формат на огромна част от Мастърс шампионатите, които към този момент са в границите на две седмици. Оказва се, че той надалеч не е последовател на този формат от 96 състезатели, който ще се употребява за шампионатите в Мадрид и Рим. „ Тенисист като Шварцман или Фриц, в случай че загуби рано в Мадрид, не може да играе Чалънджър във втората седмица, тъй като е в топ 10. Не може да се върне в Аржентина или Съединени американски щати, тъй че би трябвало да заплаща за екипа си две седмици в Европа. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР