Късо съединение в инсталацията на композицията е най-вероятната причина за

...
Късо съединение в инсталацията на композицията е най-вероятната причина за
Коментари Харесай

Късо съединение в инсталацията е най-вероятна причина за пожара във влака снощи

Късо съединяване в инсталацията на композицията е най-вероятната причина за пожара в бързия трен София-Бургас нощес. Два вагона от него изгоряха на гара Коньово сред Нова Загора и Ямбол. Няма потърпевши хора. По случая стартира следствие.

Малко след 20 часа нощес от тоалетната на третия вагон на бързия трен София-Бургас потегля огън, който обгръща и последния вагон от композицията. Пътуващите към 80 души са евакуирани навреме и не са потърпевши.
Гледам всичките хора излизат. Викам си - брей, има пожар, никой не идва да ни споделя, излизаме и някакъв си върви с пожарогасителя и вика, но супер спокойничко и бавничко: ей, един пожарогасител ли няма в тоя трен, бе? Срамота! Опитаха се да го изгасят, обаче не им се получи, извикаха пожарната. Тя пристигна относително бързо апропо.
Няколко са версиите за аргументите за пожара, като не е изключено той да е породен съзнателно, само че най-вероятно огънят е тръгнал от късо съединяване в ел инсталацията на влака.
инж. доктор Бойчо Скробански, ръководител звено " Разследване " в Министерството на превоза: Ясно се вижда, че от третия вагон апаратурата, която е за осветлението, е вероятността, може би към 80-90 % да е зародил пожар от там, от там се командва на целия вагон основно осветлението и отоплението.
Благодарение на бързата интервенция на пътната бригада на влака и това, че случаят е станал в региона на гара, а не в междугарие, не се е стигнало до по-сериозни произшествия. Изгорелите вагони са много остарели, на 37 години, само че съгласно експертите не това е повода за пожара
Ангел Даскалов, шеф,,Пътнически транспорти " -Пловдив: Това не е причина за този случай, защото преди да излязат вагоните в употреба, те минават механически обзор и на този механически обзор, в случай че има нещо, което не е редно, вагонът няма да бъде пуснат в употреба.
Назначени са експертизи, които ще дадат изясненост от какво е породен пожарът. Една година е срокът за следствие на профилирана комисия към Министерството на превоза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР