Късо съединение в електрическата инсталация изпепели стара къща и унищожи

...
Късо съединение в електрическата инсталация изпепели стара къща и унищожи
Коментари Харесай

Късо съединение подпали две къщи в стражишко село

Късо съединяване в електрическата апаратура изпепели остаряла къща и унищожи покрива на прилежаща в стражишкото село Сушица, оповестиха от Областната дирекция на пожарната във Велико Търново. Жертви и потърпевши хора няма, защото парцелът не бил непрекъснато населяван и в постройките не е имало хора. Огънят лумнал по обяд на 22 септември. Съседи подали сигнал на тел.112. На място пристигнали две пожарни с трима огнеборци от районната службата в Стражица. Въпреки съответните им дейности, пламъците са унищожили изцяло остаряла къща от 250 кв.м и 150 кв. м покривна структура на новата жилищна постройка в парцела.

Дежурна оперативна група от локалната полиция е направила оглед на местопроизшествието. Причините за стихията се обясняват, само че по първични данни става въпрос за късо съединяване.

Общо на 11 сигнала за пожари в стърнища, сухи треви и горящи боклуци са реагирали в празничния 22 септември огнеборците във Великотърновско. В един от случаите е избавена 30 дка смесена гора, съществени материални вреди няма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР