Късо съединение е причината за огнения ад на турския кораб,

...
Късо съединение е причината за огнения ад на турския кораб,
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ: Стана ясно как се е случила трагедията с турския кораб в български води!

Късо съединяване е повода за огнения пъкъл на турския транспортен съд, научи БЛИЦ от Христо Христов - шеф на профилираното звено за следствие на морски катастрофи при Министерството на превоза. Загиналият член на екипажа е основният монтьор, който се е задушил от отровните газове до момента в който е бил на вахта.

„ Все още не сме открили по какъв начин тъкмо е зародило късото съединяване в инсталацията на кораба, плаващ под турси байрак. Но явно инсталацията е била пренатоварена и някой от кабелите се е запалил. Това е повода за зародилия пожар на борда. “, изясни Христо Христов. Към момента няма данни за палеж, а по-скоро се касае за случай. Целият екипаж, в това число и починалият основен монтьор, са турци.

Както към този момент БЛИЦ писа, на 15 август след среднощ, в български териториални води в региона на село Крапец е зародил пожар на борда на турски транспортен съд. Екипажът е гасил огъня със лични средства. Междувременно е било сигнализирано на тел. 112 за случая и е било оповестено, че липсва член не екипажа. Малко по-късно станало ясно, че основният монтьор се е задушил в пожара. По това време той е бил на вахта.

Пораженията в кораба са обилни. Плавателният съд е муден на буксир до пристанище Варна, където следовател и инспектори от профилираното звено за следствие на морски катастрофи при Министерството на превоза са направили първичните дейности по следствието. То ще продължи към 6 месеца, съобщи пред медията ни Христо Христов. По думите му работата по определяне на аргументите за случая е възпрепятствана от езиковата преграда – никой от членовете на турския екипаж не приказва британски език. Към момента инспекторите от профилираното звено на са беседвали с екипажа, а единствено следватели са съумели да разпитат членовете чрез преводач.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР