Късно вечерта на 25 август на възраст 82 г. почина

...
Късно вечерта на 25 август на възраст 82 г. почина
Коментари Харесай

Човекът, който превърна Volkswagen в империя

Късно вечерта на 25 август на възраст 82 година умря Фердинанд Пиех, една от най-влиятелните фигури в историята на автомобилостроенето, талантлив конструктор и управител от международна големина. Въпреки грандиозните си триумфи той ще бъде запомнен като спорна персона, властнически началник и генератор на кавги.

В автомобилната промишленост едва ли някой е уволнявал толкоз постоянно подчинените си, колкото Пиех. Сключва съюзи със същата скорост, с която ги и унищожава. Налага двойното предаване при леките коли, обожава комплицираните механически решения като W-образните мотори и по едно и също време с това е покровител на простите и рационални структури като редовия петак и свръхикономичния Volkswagen Lupo 3L.

Пиех показва незабравим гений и в съкращаването на разноски. В началото на 90-те години на предишния век решителните му дейности извеждат Volkswagen от рецесията и трансформират концерна в световна мощ. В същото време не се колебае да влага разточително в безнадеждно губещи планове като Phaeton и Bugatti Veyron.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР