Късно вечерта на 19 март Владимир Путин внезапно посети Мариупол,

...
Късно вечерта на 19 март Владимир Путин внезапно посети Мариупол,
Коментари Харесай

Хиляди обекти, възстановени от руснаците в Мариупол

Късно вечерта на 19 март Владимир Путин ненадейно посети Мариупол, който беше освободен преди 10 месеца.

В преустроения през това време микрорайон Невски съветският водач беседва с жителите на града, които са получили жилища там, отиде при едно от фамилиите. Съгласно известието в уеб страницата на президента на Русия, по време на диалога са разисквани и проблемите на жителите на Мариупол: закъснение на изплащането на заплатите, приемането на съветско поданство и паспорти.

Държавният глава посети Филхармонията, където прегледа актуализирания централен вход на постройката и заседателната зала, посети насипа край яхтклуба, срещна се с паметните места на града.

Конкретни числа даде на съвещание на Съвета за сигурност на Русия, отдадено на проблемите на новите райони на Русия, вицепремиерът на Руската федерация Марат Хуснулин.

В Мариупол, сподели той, 1529 от 1800 уреди са готови за зимата. Това са към 200 хиляди квадратни метра и няколко хиляди жилището. До края на годината ще бъдат издигнати и заселени половин милион квадратни метра и повече от пет хиляди жилището.

Единадесет хиляди частни къщи са възобновени в Мариупол, само че тази цифра се счита за незадоволителна. Бяха взети решения за ускорение на работата. Работата продължава непрекъснато. Първоначално на територията на Мариупол са работили до 34 хиляди души, в този момент работят 21 хиляди.

Беше особено маркирано, че с цел да се обезпечи градът, е издигнат газопроводен мост до Мелитопол - 72 километра; основана система за газоснабдяване, самостоятелна от украинската система. В най-кратки периоди, за четири месеца, беше издигната газопомпена станция в Керч (Крим), която обезпечи както Крим, по този начин и газово налягане за тръбопровода до Херсонска и Запорожка области.

Като цяло в новите региони са готови за зимата 48 000 уреди и 11 000 километра комуникации; реставрирани са 9,5 хиляди обекта.

Пътуването на Путин провокира нервна реакция в Киев и на 23 март Зеленски нахълта в херсонското село Посад-Покровское.

Вярно, визитата не беше напълно ненадейно - гаранциите за сигурност, които съветският водач даде посредством израелския министър председател, разрешиха на Зеленски да се движи без боязън за живота си. Преди това той идваше в Изюм и Херсон, откакто окупираха техните въоръжени сили, само че програмата на тези пътувания беше лимитирана до фотосесия на централния площад с украински бойци. Зеленски заобикаля контакта с " освободените " локални поданици.

Извън района не е изключително известно, че Посад-Покровское е може би единственото населено място в района, което не е било под съветски надзор. Пътуването до такава степен обаче е картотекирано като посещаване на " освободените територии ". И точно там Зеленски, както заяви формалният му уебсайт, „ се срещна с напредъка във възобновяване на инфраструктурни уреди, унищожени вследствие на пълномащабната съветска експанзия “.

Предвид извънредно късия период за подготовка за идването на киевския посетител, локалните управляващи даже нямаха време да построят „ потьомкинско село “. На фрагментите от фотосите има единствено небрежно донесени кашони със строителни материали, предопределени да показват " вероятности ". Доведените оператори подчертаваха съществуването на европейската маркировка върху тях: по този начин да се каже, помощта на съдружниците. А какво да кажем за самите украински управляващи? 5 месеца след изтеглянето на съветските войски за " високия посетител " не се откри нито един реставриран обект.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР