Късно вечерта на 17 април 1991 г. Сами Содър слуша

...
Късно вечерта на 17 април 1991 г. Сами Содър слуша
Коментари Харесай

„Аз съм вещица и те проклех. Ще умреш до седмица“

Късно вечерта на 17 април 1991 година Сами Содър слуша объркващ запис, оставен на телефонния й секретар от приятеля й Крис.

– Това евентуално е краят. Снощи съвсем ме хванаха. Ще създадат всичко, с цел да ме убият. Каквото и да правех, не се получаваше. Не знам какво ще се случи по-късно, само че идващата нощ ще бъде най-ужасната. Сами, това е съществено, доста съществено. Става дума за живота ми “, споделил мъжът.

Уплашена, Сами отишла в полицията и им споделила за известието. Така почнало следствието на мистериозния случай на Кристофър Кейс.

Талантлив музикант

Кристофър Кейс е роден през 1956 година в Ричмънд, Вирджиния, където прекарва детството и младостта си. Като младеж главната му пристрастеност е музиката. Учителят по пиано даже му предсказва ужасно бъдеще.

Но Кристофър не станал популярен музикант, предпочитайки да работи като DJ в локална радиостанция вместо класическо обучение. И когато Кристофър усетил, че е достигнал тавана на развиването си в Ричмънд, се преместил в Сиатъл и получил работа в продуцентската компания Muzak Holdings.

След това се занимава с произвеждане и разпространяване на спокойна, мелодична музика за асансьори, магазини, хотели и търговски центрове. Благодарение на своята увереност и положително познаване на материята, Кейс скоро заема позицията на програмен шеф.

Трудолюбивият интроверт

Кристофър бил видът чиновник, за който всяка компания мечтае: той помагал за основаването на музика, разбирал се добре с клиентите и взел участие в договарянията за контракти на стойност хиляди долари.

Човекът доста обичал работата си, само че бил ненапълно подтиснат от непрекъснати командировки и срещите с нови хора, тъй като в сърцето си бил интроверт.

В свободното си време тича, ходеше на фитнес, четял книги или композира музика. Обичал да прави всичко това самичък. Кейс нямал другарка или даже домакински любим.

Запознанството

На 11 април 1991 година Крис, дружно с няколко сътрудници, отлетял за Сан Франциско, с цел да подписа нов преференциален контракт. Там се срещнал с бизнес сътрудници, измежду които била и 20 години по-възрастна от него жена.

Тя деликатно го следила по време на договарянията, а по време на обедната отмора се доближила до Кейс и го заговорила. Скоро станало ясно, че имат доста общи неща, най-неочакваният съвместен интерес била пристрастеността към старинната музика.

Такова рядко съвпадане се случвло  рядко, тъй че Крис драговолно се съгласил на предлагането й да прекара идната вечер в един от заведенията за хранене в града.

Проклятието

Мъжът бил твърдо уверен, че ще приказват за музика и бизнес. Той обаче бързо се разочаровал. Жената съвсем от прага му дала да разбере, че се интересува от по-близко запознанство.

Като се има поради, че тя е съвсем два пъти по-възрастна от него, Крис се опитал да пренебрегва нейните ухажвания, които му се сторили неуместни. И самият той мислел по какъв начин учтиво да я отпрати, с цел да се върне в хотела допустимо най-скоро.

Накрая дамата свалила всичките си карти и го поканила в дома си. Кристофър учтиво, само че твърдо отказ;а, заявявайки, че има потребност от добър нощен сън преди да се върне в Сиатъл.

Отказът несъмнено е наранил надълбоко дамата и тя е минала към обиди. Кейс се опитал да изглади обстановката, само че всичко било на вятъра. И тогава, напълно ненадейно, тя минала към шепот.

– Аз съм магьосница и одеве те проклех! — изсъскала дамата — След седмица ще си мъртъв!

Обаждането до другарка

Кристофър бил човек на логиката, тъй че думите за проклятието не го впечатлили. Той обаче се обадил на приятелката си Сами Содър същата вечер и разказал историята.

И двамата били единомислещи, че „ вещицата “ несъмнено страда от психическо разстройство или просто желае да го уплаши. На идващия ден мъжът се върнал в Сиатъл и не запомнил за странната жена, като се върнал към ежедневните си действия.

Но 3 дни по-късно, на 14 април, Кейс още веднъж се обажда на Содер. Този път индивидът бил в доста по-лошо въодушевление. Той очевидно бил нервозен и говорейки с отсечени изречения, разказал злокобна история.

Сенки и гласове

– Вечерта, както нормално, тичах, по-късно се изкъпах и си легнах. Тогава чух приглушени гласове, чийто източник не съумях да намеря, – споделил Кейс.

Първоначално си помислил, че това са съседите или хора, които приказват на улицата, по тази причина решил да не му обръща внимание. Но минало време след среднощ, а шепотът не спирал.

Тогава Кристофър станл от леглото и излязъл на открито. Там нямало  никого и царяла цялостна тишина. Въпреки че незабавно щом се върна в къщата, още веднъж се появили странни звуци. Те били разпределени във всички пространства с почти идентичен размер.

Объркан, Крис не можел да разбере от кое място идват. Мъжът се върнал в спалнята и пуснал тв приемника. Докато лежал и се опитвал да заспи, с крайчеца на окото си Кристофър видял неразбираема сянка на стената. Мислейки, че някой е проникнал в къщата му, той скочил от леглото и извикал:

– Кой е там?! Викам полиция!

В този миг мистериозният контур липсващ.

„ Трябва просто да умреш “

Кристофър се опитал да не загуби хладнокръвие. Мислел, че си показва сянката, да вземем за пример, заради отравяне с газ. Когато обаче мъжът прегледал печката, не разкрил течове, само че за всеки случай отворил всички прозорци, с цел да проветри жилището.

След това Кейс ревизирал всички артикули за период на валидност, смятайки, че може да се е отровил от тях. И там всичко било наред.

– Мисля, че си имал паническа офанзива. Не си бил на отмора повече от година и имаш доста изтощителна работа. Мисля, че просто би трябвало да си починеш – посъветвала го приятелката на Кристофър.

Чудовище в нощта

Кристофър се съгласил с нея. Каза, че ще си вземе почивния ден и ще спи добре. Жената била сигурна, че скоро всичко ще се върне към естественото. Уви,  сбъркала.

На 16 април младият музикант още веднъж й се обадил, този път бил в същинска суматоха. Кейс споделил, че нощес, когато се прибрал от фитнеса и си лежащ, нещо невидимо го сграбчило за раменете, вдигнало го във въздуха и по-късно го хвърлило назад на леглото.

Ужасен, той изтичал до банята, където се заключил и седял до сутринта. Този път Кристофър бил безапелационен, че странното събитие, което е претърпял, има доста общо с проклятието на вещицата. Кейс още веднъж се обадил на Сами, като споделил, че „ ще се бори за живота си “.

Оръжие против демони

Рано сутринта Кристофър отишъл в магазин в една от църквите в Сиатъл, където нервното му държание незабавно привлякло вниманието на продавача. Мъжът купил десетки кръстове и свещи. Той също се интересувл от книги за обладаване от демони.

Продавачът предложил на странния клиент няколко разновидността, след което го посъветвал да се срещне с пастора, само че Кейс отказал. Той платил покупките си и си тръгнал. Този ден мъжът се връща в магазина още няколко пъти и признава, че е преследван от паранормални сили, които желаят да му навредят.

До вечерта младият музикант трансформирал къщата си в първокласен храм. Покрай стените на жилището, както и в ъглите, той разпръсквал сол за отбрана от зли вълшебства. Във всяка стая сложил кръст и няколко свещи. Той покрил целия под с листове хартия, върху които били написани разнообразни конспирации за битка със злите духове.

Падението

За броени дни амбициозният програмен шеф на Музак се трансформирал до неразбираемост. От стегнатия и ухилен мъж останаla единствено бледа сянка с отпаднал тип.

Мъжът не спал, не ял и спрял да се появява на работа. Съседите го виждали единствено няколко пъти, само че постоянно чували страховити звуци, които идвали от къщата му.

Вечерта на 16 април изплашен и комплициран Кристофър се появил на рецепцията на хотела на няколко километра от къщата на Кейс. Служител на институцията бил леко угрижен от типа му: зачервено лице, мощен зной и трептене на ръцете. Но въпреки всичко го записал и дал ключа от стаята. Мъжът платил за стаята и си лежащ.

Рано сутринта Кейс липсващ, като че ли в никакъв случай не го е имало. Той даже не знае, че полицейски патрул е посетил къщата му предходната вечер, извикан от обезпокоената Сами, която не е съумяла да се свърже с приятеля си. Полицаите не разкрили мъжа и не могли да му оказват помощ.

Безпомощност

Междувременно Сами Содър се чувствала изцяло безпомощна, тъй като дамата живеела в другия завършек на страната. Цяла заран на 17 април тя се опитвала да се свърже с Кристофър, само че телефонът на Кейс давал непрекъснато заето.

Оказало се, че мъжът се прибрал сутринта и към два часа разговарял с католически духовник за демони, отнемане и екзорсизъм. И тогава Кристофър още веднъж посетил църковния магазин. Кейс изглеждаше изцяло отпаднал – задъхвал се и се потял.

Когато Сами се прибрала от работа към 21:00 часа на 17 април, тя чула обезпокоително известие от приятеля си. Този път гласът на Кристофър бил  спокоен, като че ли се бил примирил със ориста си:

– Това евентуално е краят. Снощи съвсем ме хванаха. Ще създадат всичко, с цел да ме убият. Каквото и да правех, не се получаваше. Не знам какво ще се случи по-късно, само че идващата нощ ще бъде най-ужасната. Сами, това е съществено, доста съществено. Става дума за моя живот…

Банята

Сутринта на 18 април 1991 година двама служители на реда идват в къщата на Кристофър. Почукали на вратата, само че никой не им отворил. Тогава един от служителите на реда погледнал през прозореца. Пред очите му се появила тревожна картина и тогава решили да разбият вратата, с цел да влязат вътре.

Къщата на Кейс изглеждала като фон от на ниска цена филм на ужасите, с десетки свещи, които горяли на всички места. Звуците на латино литургия идвали от стерео високоговорителите. Цялата картина довършвали разпятия, сол и мемоари с бележки за демони.

Полицаите се спогледали с неразбиране и траяли да оглеждат къщата. Намерили Кейс в банята. Напълно облеченият мъж бил на колене с чело до стената и ръце на гърдите.

В началото служителите на реда даже си помислили, че се моли, само че кожата му била студена…

Разгадаването 

В дома на младия музикант нямало следи от навлизане с щурм или наличие на трети лица. И по този начин, погубен ли е Кристофър от проклятието на отхвърлената жена?

Всичко било надалеч по-прозаично. Според заключението на правосъдния доктор Кристофър е умрял преди към 6 часа, а повода е миокардит, доста подло заболяване, което от време на време протича безсимптомно.

Патологът открил, че Кейс е бил болен още преди пътуването до Сан Франциско. Очевидно повода за болестта са прекомерно високите дози одобрявани спортни добавки и гигантският стрес на работното място. А спусъкът бил срещата с „ вещицата “.

Всички „ паранормални феномени “, които 35-годишният мъж претърпял в седмицата преди гибелта си – слухови халюцинации, зачервяване на лицето, зной, мощно изпотяване – били типичен признаци на гореспоменатото заболяване.

Ако Кристофър бил отишъл в точния момент в болничното заведение, тогава с огромна възможност животът му щял да бъде избавен. Сами, апропо, към момента не може да си елементарни това.

Що се отнася до дамата, която „ омагьосала “ Кейс, не било допустимо да се откри нейната идентичност …

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР