Късно вчера (12 юли) дългогодишният зам.-директор на РЗИ-Бургас - д-р

...
Късно вчера (12 юли) дългогодишният зам.-директор на РЗИ-Бургас - д-р
Коментари Харесай

Уволниха Вергиния Цанова, алармирала за силна радиация на Вромос

Късно през вчерашния ден (12 юли) дългогодишният зам.-директор на РЗИ-Бургас - доктор Вергиния Цанова, е била освободена от поста си.

Заповедта за освобождението ѝ е била връчена персонално от шефа на РЗИ - доктор Георги Паздеров, предава "Флагман ", базирайки се на собствен вътрешен източник в институцията.

Цанова си потегля, освободена по най-тежкия член на Закона за държавния чиновник - посредством дисциплинарно наказване "уволнение ". Причините за неочакваната разлъка с доктор Цанова, която през последните месеци бе станала извънредно известна в медиите с способени изявления по разнообразни проблеми, са неразбираеми.

По непотвърдена информация става въпрос за достигнала до министъра на опазването на здравето информация, че в коридорите на РЗИ-Бургас са инсталирани скрити видеокамери, които били неприемливи по закон. Това е станало през месец май т. година, до момента в който шефът бил в отпуск. Щели да се обясняват аргументите кое е наложило да се инсталира секретното видеонаблюдение в коридора против кабинета на шефа, както и против деловодството.

Любопитното обаче е, че уволнението на Цанова идва доста малко откакто здравните управляващи издадоха ново предизвестие за рискови равнища на радиация в залива "Вромос " край Черноморец – в обособени сектори до 50 пъти над нормата.

Самата Цанова предизвести жителите, че разликата в наличието на радионуклеиди в пясъка и в почвата край пясъчната линия във връзка с този терен по отношение на останалите терени, които изследват от РЗИ по цялото Черноморие, е сред 5 и 50 пъти повече.

Три дни по-късно шефът ѝ Паздеров ктегорично отхвърли изнесената информация и съобщи, че трите плажа на Черноморец са едни от най-чистите по Черноморието, определяйки ги с чудесно качество.

Контрастът в мненията бе цялостен когато шефът добави, че на плажа "Вромос " замерванията демонстрират, че радиационният декор е в границите на междинния за плажните линии на Южното Черноморие и е в нормата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР