Късно в понеделник Европейският съюз отмени по-ранно съобщение на еврокомисаря

...
Късно в понеделник Европейският съюз отмени по-ранно съобщение на еврокомисаря
Коментари Харесай

ЕС оттегли заявлението си, че спира помощта за Палестина

Късно в понеделник Европейският съюз анулира по-ранно известие на еврокомисаря Оливер Вархели, че блокът „ неотложно “ стопира помощта за развиване за палестинските управляващи и вместо това сподели, че незабавно ще преразгледа тази помощ след офанзивите против Израел от „ Хамас ”, оповестява електронното издание на в..

„ Няма да има прекъсване на заплащания сега ”, се споделя в малко изказване на Европейската комисия късно в понеделник, пет часа откакто еврокомисарят Оливер Вархели сподели, че всички заплащания от програмата за развиване на палестинците ще бъдат „ неотложно спрени “. Всички планове подложени на обзор. Всички нови бюджетни оферти се отсрочват до второ разпореждане. “

Не беше обещано пояснение за обръщането. Пълното изказване на Европейската комисия постоянно има преимущество пред изказването на еврокомисар, само че анулацията на стратегия от 691 милиона евро (730 милиона долара) постави завършек на объркващ ден в изпълнителната власт на Европейски Съюз във време на изключителна геополитическа сензитивност.

От събота поддръжката на 27-членния блок за Израел беше непоколебима, в това число че страната към този момент има всички права в границите на интернационалното право да се пази във войната с „ Хамас ”.

„ Целта на този обзор е да се подсигурява, че никое финансиране от Европейски Съюз не разрешава непряко на терористична организация да прави офанзиви против Израел “, се споделя в изказването. Европейски Съюз споделя, че към този момент има доста строги правила за инспекция на бенефициентите и с цел да подсигурява, че такива средства не се дават на терористи.

В изказването се споделя, че Европейската комисия ще „ преразгледа също по този начин дали, в светлината на променените условия на място, нейната поддръжка (програми) за палестинското население и за палестинската власт би трябвало да бъдат поправени “.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел също разкритикува Вархели, настоявайки, че „ прекъсването на заплащанията – наказвайки целия палестински народ – би навредило на ползите на Европейски Съюз в района и единствено би насърчило още повече терористите “.

Европейски Съюз споделя, че е най-големият донор за палестинския народ и от години се застъпва за метода на две страни, който управлява интернационалната дипломация след мирните съглашения в Осло през 1993 година сред Израел и Организацията за избавление на Палестина.

Предвижда се външните министри на Европейски Съюз да се срещнат в Мускат, Оман, и посредством видеоконференция във вторник, с цел да обсъдят обстановката и да дефинират какви дейности би трябвало да бъдат подхванати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР