Късно снощи завърши Webit Davos 2020. Сред регистрираните гости бяха

...
Късно снощи завърши Webit Davos 2020. Сред регистрираните гости бяха
Коментари Харесай

Давос: Webit обяви глобално партньорство за постигане на устойчивите цели на развитие на ООН

Късно нощес приключи Webit Davos 2020. Сред записаните посетители бяха Премиерът на Естония, Президентът на Латвия, политици и водещи бизнес водачи на едни от най-големите компании в света. Организация на обединените нации и неправителствени организации.

Тема на полемиките бяха развиване на нововъведенията и предприемачеството, равни благоприятни условия за обучение и професионална реализация за всички и технологии за стабилно развиване за справяне с климатичните провокации.

Събитието откриха лекар Пламен Русев, създател и изпълнителен ръководител на Webit и Аниела Русев, старши вице президент и член на борда на Webit.

Събитието се утвърди като един от знаковите конгреси в календара на програмата, съпътстваща провеждащия се през тази седмица петдесети Световен Икономически Форум в Давос.

" Човечеството неизбежно върви в посока обединение с компютрите и последваща съпка в еволюционното ни развиване " сподели Д-р Русев в откриващите си думи. " Но каквото и да се случи - ние би трябвало да променим своя метод на живот и да бъдем доста по-отговорни в решенията си, когато дейностите ни засягат природата. Технологиите и човешката активност ни доведоха до това всеки ден да четем за следващия липсващ скотски тип, замръсени води и нездравословни излъчвания в атмосферата - въздухът, който всички ние дишаме. Ние в Webit имаме вяра обаче, че точно технологиите са и решение, с цел да променим това! " продължи Русев пред събралата се аудитория от елита на международния софтуерен и стопански свят. " С помоща на технологиите светът се трансформира със скорост, кото малко на брой осъзнават и всички ние тук носим отговоност за благоденствието на хората на тази планета "

В рамките на форума беше оповестено партньорство с Организацията на Обединените Нации в посока реализиране на устойчивите цели за развиване (Sustainable Development Goals).

Сред особенно прочувствените изявления на форума беше това на Едуардо Елстайн, най-успешния предприемач на Аржентина с над 270,000 чиновници в своите компании и мултимилярдна пазарна капитализация (NASDAQ и Ню Йоркската стокова борса). Той благослови самодейността и назова международната Webit общественост - общественост на хората с огромни сърца.

Събитието приключи със специфичен банкет, който продължи до ранните часове на днешния ден и с разгорешени полемики и проекти за взаимни световни планове и партньорства.

Това е следващия трети конгрес, който Webit провежда в Давос и той предшества идващите два през тази година - в Испания (Webit.Fetsival) на 17-20 юни и в България (Webit.Balkans) на 1-2 октомври.

Сред присъстващите посетители бяха и двама български бизнесмени - създателят на най-бързо-развиващата се софтуерна компания в ЦИЕ -Булпрос Ивайло Славов и създателят на най-успешния български блокчейн план с пазарна капитализация 50 милиона щ.д - Никола Стоянов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР