Късно снощи в Омуртаг десетки жители излязоха на спонтанен протест.

...
Късно снощи в Омуртаг десетки жители излязоха на спонтанен протест.
Коментари Харесай

Среднощен протест в Омуртаг заради загинало при катастрофа момче, искат справедливост

Късно нощес в Омуртаг десетки поданици излязоха на импровизиран митинг. Те желаеха заслужено следствие на аргументите за злополука, при която почина 17-годишно момче, а различен негов връстник е в сериозно положение в болничното заведение в Търговище. След като не бяха чути пред Полицията в Омуртаг, протестиращите излязоха на основния път София - Варна и го блокираха, като възпламениха и гуми.
 
Жители на ромската махала и близки на починалото момче излязоха на импровизиран среднощен митинг в Омуртаг. Пред постройката на полицията те желаеха пояснение за какво, по техни думи, се прикрива другият участник в злополуката и желаеха да видят неговата кола.

 
След като не бяха чути, протестиращите проведоха шествие по основния път София-Варна и го блокираха. Заради тъмнината бяха запалени гуми. Наложи се интервенция на служители на реда от Търговище, които да разпилян протестиращите. В ромската махала те бяха изслушали от регионалния шеф Митко Стайков, който им даде обещание независимо следствие на случая и разпореди инспекция.
 
„ Хората от махалата се дигнаха, по тази причина че по медиите е било отразено единствено те какво са създали, а другият участник в злополуката не е обиден. Това ги навежда на мисълта, че очевидно може да се опита някой да прикрие и да повлияе на следствието. Другият участник в злополуката е общински консултант от Движение за права и свободи, което в допълнение е наляло масло в огъня. Аз бях нощес и разпоредих инспекция отначало за самата злополука, с цел да не допуснем пропуски “, сподели Стайков.
 
Областният шеф е посетил в болничното заведение потърпевшото момче. То към момента е в сериозно положение.-->
 
„ При този безразсъден случай е починало едно момче, второто е в сериозно положение. Раненото момче има контузия на белия дроб, черепно-мозъчна контузия, строшен прешлен и е на командно дишане. Лекарите се борят за живота му “, добави Стайков. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР