Късно снощи в Народното събрание са били получени разяснителни записки

...
Късно снощи в Народното събрание са били получени разяснителни записки
Коментари Харесай

Парламентът получил разяснителни записки за Истанбулската конвенция

Късно нощес в Народното събрание са били получени разяснителни мемоари за Истанбулската спогодба. Това сподели пред България он Ер ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

В тях са маркирани и вероятни запаси, които могат да бъдат приложени в избрани допускания на Истанбулската спогодба.

„ Дискусията за Истанбулската спогодба няма да бъде отсрочена. След разискванията, които следва да създадем, се надявам, че на обществото ще му бъдат разяснени доста грешки и то ще разбере какво в действителност постанова тя ”, акцентира Караянчева.

„ Надявам се дебатите във вторник (23 януари) да дадат отзив на всичко това, което се насади в публичното пространство и тормози хората. Парламентът е задължен да даде опция на всички, които имат мнение по въпроса да го изкажат. Затова и диалозите ще бъдат отворени. На тях ще могат да участват разнообразни неправителствени организации и хора, които са заинтригувани от тематиката ”, добави ръководителят на Народното събрание.

Вчера Патриотите изрично обявиха, че са срещу Истанбулската спогодба и няма да я поддържат. Също по този начин те приканиха ГЕРБ да я отдръпват и да не я вкарват в Народното събрание, тъй като имало нарушавания при подписването ѝ.  Цвета Караянчева бе безапелационна обаче, че това не би довело до напрежение в ръководещото болшинство, а противоречивите текстове биха могли да се заменят с запаси.

По-рано и Българска социалистическа партия съобщи, че няма да поддържа текстовете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР