Късно снощи станаха ясни имената на всичките ни 17 нови

...
Късно снощи станаха ясни имената на всичките ни 17 нови
Коментари Харесай

Станаха ясни имената на новите ни евродепутати


Късно нощес станаха ясни имената на всичките ни 17 нови евродепутати. От ЦИК оповестиха публично резултатите от извършените в неделя евроизбори. Така 5 български партии и обединения ще имат свои представители в новия Европейски парламент. Това са ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация и Демократична България.

Най-много евродепутати – 6, ще има партията на премиера Бойко Борисов в коалиция със Съюз на демократичните сили. За Страсбург отпътуват Мария Габриел, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов и Александър Йорданов. Евродепутатите на Българска социалистическа партия ще са Елена Йончева, Сергей Станишев, Петър Витанов, Цветелина Пенкова и Иво Христов. Движение за права и свободи изпраща трима в новия Европарламент - Илхан Кючук, Искра Михайлова, Атидже Алиева-Вели. Реално това са претендентите от трето до пето място в листата, само че заради отхвърли на първите двама – Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски, за Страсбург ще заминат идващите трима.

Двама евродепутати ще има Вътрешна македонска революционна организация. Това са лидерът на листата Ангел Джамбазки и режисьорът Андрей Слабаков. Вторият беше под №4 в листата за евровота, само че заради преференциалния избор, който събира, измества двамата пред себе си Юлиан Ангелов и Александър Сиди. Последната коалиция, изпращаща евродепутат, е Демократична България. Неин представител в новия Екологичен потенциал ще бъде Радан Кънев.

По последни данни на ЦИК 31.07% от действителните бюлетини, пуснати в урните предходната неделя, са били за ГЕРБ. Българска социалистическа партия събира 24.26 на 100 от вота. За Движение за права и свободи са дали своят вот 16.55 на 100. Вътрешна македонска революционна организация са избрали 7.36%, а Демократична България – 6.06%. Под минималния предел остават „ Воля “ с 3.62 на 100 от гласовете, самостоятелният претендент Десислава Иванчева с 1.55%, Минчо Христов с 1.18%, патриоти за Валери Симеонов събират 1.15 на 100 от гласовете, обединението „ Път на младите “ с 1.09%, „ Атака “ с 1.07%, Политическа партия „ Възраждане “ с 1.04 на 100 и др.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР