Късно снощи полски и холандски хулигани атакуваха привърженици на родния

...
Късно снощи полски и холандски хулигани атакуваха привърженици на родния
Коментари Харесай

Нападението над "сините" фенове - историята на полско-холандския съюз

Късно нощес полски и холандски хулигани нападнаха последователи на родния " Левски ", пристигнали в словашката столица Братислава за днешния дуел от Лига Европа против " Ружомберок ". В резултат на мелето бяха нанесени материални щати на заведения и магазини. След него локалната полиция задържа общо 107 души, 51 от които българи - към този момент освободени.

От " Левски " излязоха с позиция, в която се показва, че " сините " последователи са били атакувани неоснователно и нямат никаква виновност за безредиците.
" Левски ": Нашите почитатели нямат виновност! (ВИДЕО) Клубът излезе с позиция на формалния си уебсайт
Привържениците на " Краковия " са познати в цяла Полша със своята пристрастеност към футбола, само че и с двете си ултрас групировки - " Оправчи " и " Юде Ганг ".

Приятелството на " Юде " с крайните почитатели на " Аякс " от " Амстердам Кежуълс " датира от години. Често се поддържат в гостувания и сплотяват сили в мачове от евротурнирите. Дори имат общи фланелки и транспаранти.



За последо полско-холандската дружба докара до тежък случай в плейофите от Шампионската лига предходната година. " АЕК " беше хазаин на " Аякс ", а на стадиона в Атина събитията излязоха отвън надзор. Фенове от бранша за посетители започнаха да хвърлят предмети и факли към последователите на домакините. Отговорът на гърците беше хвърлена бутилка със запалима течност (познат като коктейл " Молотов " ).

В следствие стана ясно, че към агитката на " Аякс " са се включили и такива на " Краковия " и " Панатинайкос ". Наложи се мачът да бъде спрян, а футболистите на амтердамския гранд да разговорят с хората по трибуните, с цел да се овладее спора. Полицията употребява мощ, а стадиона изглеждаше като полесражение, а не сцена за спортни събития. Същото се повтори по улиците на столицата на Гърция часове преди мача.



Приятелството сред " Юде Ганг " и " Амстердам кежуълс " се показва и в организацията на общи събития. През месец май предходната година в Полша се организира футболен шампионат с присъединяване на двете фракции и ултраси на " Андерлехт ".

Общото сред почитателите на " Краковия " и " Аякс " са еврейските корени и запазването на достойнството на етно-религиозната група. Полските последователи на " Краковия " не за пръв път вършат " засада " на противникови агитки. По-рано през годината, на 17 май, нападат почитатели на огромния си противник " Висла " в кафене в центъра на града. Използват спрей и хвърлят факла към своите съперници и по-късно бягайки напущат мястото на случая.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР