Късно снощи космическата компания SpaceX на Илън Мъск успешно изстреля

...
Късно снощи космическата компания SpaceX на Илън Мъск успешно изстреля
Коментари Харесай

SpaceX изведе в орбита пет сателита Iridium NEXT и два сателита GRACE-FO

Късно нощес галактическата компания SpaceX на Илън Мъск сполучливо изстреля своята ракета Falcon 9.
В рамките на тази задача в орбита бяха изведени седем спътника. Петте от тях са информационните Iridium NEXT с тегло по 860 кг. Останалите два са модел GRACE-FO с тегло по 580 кг. Тези спътници са предопределени за премерване и картографиране на гравитационното поле на Земята. Както нормално, всичко се излъчваше в действително време в YouTube.



Ракетата Falcon 9, носеща спътниците GRACE-FO и Iridium NEXT излетя в 22:48 часа наше време от ракетната площадка SLC-4E, намираща се на територията на военновъздушната база Ванденберг.

За изстрелването бе употребена към този момент летяла първа степен на Falcon 9. В тази задача не бе планувано завръщането на бустера.



От началото на годината SpaceX има девет сполучливи изстрелвания. Следващото е планувано за 31 май. Това ще бъде повторното потребление на първата степен на Falcon 9 Block 4, извела в геостационарна орбита информационния спътник SES-12.

Да си напомним, че при започване на този месец SpaceX за първи път изстреля доста по-мощната трансформация Falcon 9 Block 5. Тази ракета ще бъде употребена за превозването на астронавти до МКС. А наскоро Мъск сподели пилотирания галактически транспортен съд SpaceX Crew Dragon (Dragon 2), който в този момент интензивно се тества.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР