Късно снощи е преустановено замърсяването на река Марица. Няма опасност

...
Късно снощи е преустановено замърсяването на река Марица. Няма опасност
Коментари Харесай

Рибари за замърсяването на Марица: Искаме превенция, екосистемата е унищожена

Късно нощес е прекратено замърсяването на река Марица. Няма заплаха за питейната вода в Пловдив, съобщи Българска национална телевизия.

От Сдружението на риболовците са безапелационни, че следствията от това отравяне са доста огромни. Участъкът от град Пазарджик до град Стамболийски е мъртъв. Наблюдавахме стотици и хиляди риби, които бяха третиране надолу по реката. Искаме предварителна защита. Позволиха си да отровят една от най-големите реки у нас. А, в случай че беше стигнало това отравяне до питейните кладенци - то тогава какво става. Фирмата е глобявана два пъти, заплаща си санкциите и продължава да работи. Екосистемата е тотално унищожена. Ние ще пуснем риба, само че самата екосистема я няма, безапелационни са още те.

Излизат първите резултати от замърсяването на река Марица

Според Генади Алтънов, еколог, министър Димитров би трябвало да се самосезира и да лишава разрешителните за заустване на компанията - извършител. "Също по този начин компанията - замърсител би трябвало да предприеме ограничения за възобновяване на реката ", безапелационен бе той.

Мъртва риба изплува от река Марица
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР