Късно снощи е починала 52-годишната жена, която бе приета в

...
Късно снощи е починала 52-годишната жена, която бе приета в
Коментари Харесай

Черна вест! Почина жената от Враца, лекувана от коронавирус по телефона

Късно нощес е умряла 52-годишната жена, която бе призната в МБАЛ “Христо Ботев” във Враца с перфорация на червата. За случая организация BulNews заяви още през вчерашния ден.

Абсурд във Враца! Лекуваха жена от ковид, едвам я избавиха след интервенция на стомаха

Припомняме, че пациентката е лекувана по телефона от своя персонален доктор, като преди към 10 дни болната жена е позвънила на джипито си и му обяснила, че има болки в корема и висока температура.
Лекарят й се усъмнил, че е инфектирана с ковид и я оставил на домашно лекуване, като той й споделил, че вирусът можел да има признак болежка в корема.
Състоянието й обаче траяло да се утежнява в идващите дни и тя е била ориентирана към частната болница на Антонио Георгиев във Враца със подозрение за бъбречна рецесия. След като е посетила частното лечебно заведение и била прегледана от нефролог, на дамата й прилошало и припаднала.
В резултат на това бил извикан реаниматор по неотложност, с цел да може да се посочи нейното положение. Управителят на частната болница също е бил осведомен и я прегледал, като открил, че става въпрос за проблем със стомаха.
Жената е била унесена, само че контактна и съответна и е изпълнявала команди. Имала е отслабено дишане, изчезнала перисталтика и други признаци, присъщи за перитонит.
В "Първа частна болница " няма хирургично поделение и по тази причина пациентката е била превозена по допустимо най-бързия метод в Спешното във Враца.
В регионалната болница са й създали рентген, който бил непълен за слагане на точната диагноза, след което й бил изработен и скенер.
След образната диагностика и извършените прегледи се оказало, че тънките вътрешности на болната били перфорирани на цели четири места. Това наложило незабавна интервенция на дамата, откакто била лекувана по телефона от ковид.
Нейното положение обаче било извънредно тежко и тя умряла.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР