Късно след обяд в четвъртък - около 30 часа след

...
Късно след обяд в четвъртък - около 30 часа след
Коментари Харесай

Случаят в Калояновец се заплете - намериха джобно ножче в училищния двор

Късно след обяд в четвъртък - към 30 часа след абсурда сред възпитателката Весела Тодорова и родителите на второкласника Андрей Антонов, в двора на главно учебно заведение " Отец Паисий " в старозагорското село Калояновец бе открито джобно ножче, потвърдиха през днешния ден от полицията в Стара Загора. То било посочено на проверяващите от възпитаник. " Ножчето е приобщено към материалите по случая, само че занапред ще се обяснява дали то има отношение към него и на кого принадлежи ", сподели пред медиите представителят на ОДМВР в Стара Загора Ивелин Иванов.

Както " 24 часа " към този момент писа, възпитателката от учебното заведение в Калояновец Весела Тодорова подаде оставка в сряда, тъй като се почувствала унижена и незащитена, откакто същия ден към обяд била нападната в класната стая от родителите на второкласник. По думите й, ромите я блъскали и удряли пред други възпитаници, присъединило се и детето, което решило, че щом мама и баща го вършат, може да нападне и то учителката си.

Бащата на ученика от втори клас Андрей Антон Минков удостовери, че е пристигнал в учебното заведение, само че отхвърли да са докосвали учителката. Той самият подал сигнал на " горещия телефон " в община Стара Загора и тъжба в полицията, съгласно който Тодорова биела детето му. На собствен ред възпитателката също се жалва в полицията - от държанието на бащата.

Още в първия ден на абсурда учителката бе упрекната от ромите, че извадила нож в учебно заведение. Пред " 24 часа " тя изрично отхвърли да е имала хладно оръжие. За нож обаче говореха на всички места в Калояновец. Директорът на учебното заведение Христо Белчев на собствен ред сподели, че не е виждал никакъв нож, само че не бил видял и физическа кавга сред родителите и учителката, въпреки да е имало случай.

В хода на формираното под управлението на Районната прокуратура в Стара Загора досъдебно произвеждане проверяващите в действителност са търсили нож през цялото време, научи " 24 часа ". И той се появи към 30 часа по-късно. Сега остава да се обясни дали той в действителност е на Весела Тодорова, дали е бил употребен по някакъв метод в хода на разправията или пък е подхвърлен по-късно в учебния двор, с цел да придаде повече тежест на обвиняванията към възпитателката. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР