Късният прием на храна може да доведе до сърдечносъдови заболявания

...
Късният прием на храна може да доведе до сърдечносъдови заболявания
Коментари Харесай

Защо храненето късно вечер е опасно

Късният банкет на храна може да докара до сърдечносъдови болести и диабет поради нарушаването на биоритмите на човек, считат група учени от Американската кардиологична асоциация.

Изследователите са изучавали връзката сред появяването на заболявания като диабет, затлъстяване и хипертония и времето на банкет на храна.

Експериментът, резултатите от който са оповестени в интернет портала LiveScience, се базира на резултатите от проучване на над 12,7 хиляди латиноамериканци на възраст от 18 до 76 години, предава БГНЕС.

Изследователите са открили, че лицата, които използват повече от една трета от употребяваната на ден храна по-късно от 18 часа, имат по-висока кръвна захар и инсулин в кръвта. Кръвното налягане при тях също е било по-високо спрямо тези, които се хранят най-вече преди шест вечерта.

Любителите на късните похапвания са и с 19% по-склонни към развиване на диабет и с 23% по-вероятно да получат хипертония.

По-рано съветски учени също оповестиха, че късната консумация на храна, изключително преди лягане, може да аргументи изостряне на хронични болести, затлъстяване и дори предизвика появяването на разнообразни тумори.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР