Късният мач в днешната програма на Световното първенство по футбол

...
Късният мач в днешната програма на Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Испания надделя над антифутбола, приложен от Иран

Късният мач в днешната стратегия на Световното състезание по футбол 2018 имаше късмет да се окаже още една от изненадите в шампионата, само че все пак Испания съумя да надделее над Иран с 1:0, само че и с огромна доза помощ от фортуна.
Испания изигра преобладаващи първи 45 минути, само че иранците се защитаваха с цената на всичко. Това включваше лежане по терена, груби нарушавания и съзнателно бавене на времето. Изключително малко беше действителното игрово време, в което се играеше футбол, а това беше добре пристигнало за Иран, който владееше топката едвам в 22% от времето и даже не си помисляше да нападна.
На старта на второто полувреме всичко това се промени, откакто Испания излезе с концепцията за бърз гол и въпреки всичко стигна до него. В 54` фортуна се усмихна на международния първенец от 2010 година, откакто двоен рикошет при удар на Диего Коста докара до гол в интерес на Испания.
Най-накрая Иран сподели футболни достолепия, само че едвам след гола, а играчите на Карлош Кейрош направиха много пропуски, с които не съумяха да изравнят резултата. До края на срещата Испания чудесно овладя играта в средата на терена и не разреши рискове в последните 10 минути.
Така обстановката в група B се завърза съществено. На върха в класирането Испания е с еднакъв брой точки с Португалия, както и с равна голова разлика. Иран е с 3 точки и при триумф над Португалия в идващия кръг може да се класира напред в шампионата. Повече детайлности за Иран - Испания четете в Sportlive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР