Късни голове на Лукас Окампос и Димитри Пайет донесоха успеха

...
Късни голове на Лукас Окампос и Димитри Пайет донесоха успеха
Коментари Харесай

Късни голове осигуриха успех на Марсилия

Късни голове на Лукас Окампос и Димитри Пайет донесоха триумфа на Марсилия с 3:1 при гостуването на средняка във френското състезание Дижон. Така след единствената за през днешния ден среща от 31-ия кръг.

Валер Жермен откри резултата за гостите от Марсилия, откакто засече отлично центриране на Пайет в 36-ата минута. Те обаче трябваше да изгубят и вратаря си Стив Манданда, защото опитният вратар беше сменен 8 минути след началото на второто полувреме от Йоан Пеле, защото получи мускулна травма. Резервата Пеле направи няколко положителни спасявания, само че до 73-ата минута, когато Квон Чан-Хон от домакините изравни след пас на Осама Хадади. Но в последните минути марсилци въпреки всичко измъкнаха трите точки с голове на Окампос в 88-ата минута, наказвайки неприятно изчистване на отбраната на Дижон, и на Пайет от дузпа в 5-ата на добавеното време.

Странното беше, че това беше втора дузпа в добавеното време. Седрик Ямбере от домакините беше отхвърлен в 92-ата минута, а Дижон осъден с дузпа. Пайет пропусна, само че след още три минути Жером Брисар даде още една дузпа и там към този момент националният играч на Франция не сбърка.

Това беше и първа домакинска загуба на Дижон от близо шест месеца, а отборът с 38 точки е на 10-о място. Марсилия към този момент има 62 точки на 3-ата позиция, като изостава на 4 от 2-ия Монако и води с 5 пред Лион, който е 4-и. Лига 1 31 кръг, събота 31 март  Дижон 1:3краен резулат  Олимпик Марсилия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР