Късната бременност е много често срещана сред работещите жени в

...
Късната бременност е много често срещана сред работещите жени в
Коментари Харесай

10 звездни дами, които родиха над 40 г. и ДОКАЗАХА, че за майчинството няма възраст

Късната бременност е доста постоянно срещана измежду работещите дами в международен мащаб. Повечето дами се омъжват в ранна възраст, само че с години живеят с сътрудниците си без да забременяват. Докато някои късни бременности са резултат от медицински положения, по-голямата част от тях е въпрос на персонален избор. Според статистика на организацията Save the children най-високата междинна възраст за раждане на първо дете е в Гърция. След нея се подреждат Австралия, Италия и Япония.

В Холивуд образците за дами, които стават майка на по-зряла възраст, също не са малко. За някои дами късното раждане е било първо, а други към този момент са имали деца преди този момент. Общото сред тях обаче е, че са съумели да станат майки на над 40-годишна възраст. Ето кои са те:



1. Джанет Джаксън

Певицата се омъжва за третия си (вече бивш) брачен партньор – катарския предприемач Висам ал Мана, през 2012 година В началото на 2017 година, на 50-годишна възраст, Джанет ражда първото си дете. Тя назова бременността си „ благословия “. PR-ът на звездата съобщи, че раждането ѝ е било „ безстресово и здравословно.``



2. Мадона

На 42-годишна възраст поп кралицата ражда второто си дете - момче на име Роко. Всъщност Мадона ражда и първото си дете на относително зрелост. Най-голямата ѝ щерка е родена през 1996 година, когато певицата е на 38 години. По-късно нейното семейство става още по-голямо, тъй като тя осиновява още 4 деца.



3. Никол Кидман

На 24-годишна възраст Никол Кидман претърпява импровизиран аборт, до момента в който е брачна половинка на Том Круз. След това звездната двойка се взема решение на осиновяване и по този начин се снабдява с две деца - момче и момиче. Въпреки това, през 2008 година актрисата ражда първата си биологична щерка на 40-годишна възраст. Въпреки предизвестията, че има 2% късмет да зачене дете, нито Никол, нито тогавашният ѝ брачен партньор Кийт Ърбън губят вяра. Двойката има още една щерка, която обаче е родена от сурогатно майка.



4. Мерил Стрийп

Носителката на „ Оскар “ ражда четвъртото си дете, щерка на име Луиза, през 1991 година Щастливото събитие се случва единствено 10 дни преди актрисата да навърши 42 години. Попитана за фамилния живот, Мерил декларира: „ Майчинството, бракът, всичко е въпрос на баланс “.



5. Иман

През 2000 година роденият в Сомалия модел ражда своята щерка от артистът Дейвид Боуи на 45-годишна възраст. Иман има още една щерка, която е родена 22 години по-рано от предходен брак. Връзката на Иман и Дейвид стартира през далечната 1990 година и самият музикант признава, че пътят им към общо дете не е бил елементарен. „ Чакахме нашето бебе дълго и търпеливо, само че и Иман, и аз искахме събитията да са безусловно верни и не искахме да се окаже, че работим доста през първите няколко години от живота на бебето. Това е прелестен миг в живота ни. "



6. Ким Бейсинджър

Актрисата и някогашен фешън модел ражда единственото си дете от своя тогавашен брачен партньор Алек Болдуин, когато е на 41 години. Дъщеря им Айрланд към този момент е на 26 години и наподобява върви по стъпките на известните си родители.



7. Кристи Бринкли

Моделът има две дъщери и наследник от разнообразни бракове. Най-малката ѝ щерка е родена през 1998 година, когато Бринкли е 43-годишна. Сега Сейлър към този момент е на 23 години и е модел като майка си.



8. Алиса Милано

Актрисата забременява с второто си дете, дъщеричка, когато е на 41 години. Това се случва единствено 2 и половина години след раждането на сина ѝ Майло. По мотив втората си бременност Алиса разкрива, че е желала да има второ дете, с цел да може Майло да пораства с братче или сестриче.



9. Лина Хийди

След като става майка за първи път на 36-годишна възраст, звездата от „ Игра на тронове “ ражда щерка през 2020 година, когато е на 41 години. Когато взема решение да разгласи, че чака дете, Лина основава обява за организацията Plan International USA. В нея тя приканва да се вършат дарения за плана „ Защото съм момиче, безвредно бъдеще “, който има за цел да поддържа правата младите дами в Египет.



10. Брижит Нилсен

Датската актриса и модел ражда петото си дете на 54 години. Тя разкри: „ Бременността ми беше толкоз лесна. След като родих, се върнах към предходната си форма след 2 седмици и половина! "
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР