Късна драма лиши Николай Банков от първи три точки на

...
Късна драма лиши Николай Банков от първи три точки на
Коментари Харесай

Драма в края лиши Банков от първи три точки на вратата на Рух

Късна драма лиши Николай Банков от първи три точки на вратата на полския Рух (Хожув). Тимът на българина имаше задатък от два гола в резултата до 89-ата минута при семейството си на Тучи и към този момент виждаше по какъв начин записва втора победа от началото на сезона. Срещата от осмия кръг на Дивизия 1 обаче приключи по извънредно противен метод за отбора на българина, който позволи равнене в добавеното от основния арбитър време.

Момчетата на именития голмайстор на Панатинайкос Кшищоф Важиха натрупаха преднина след гол на Урбанчук в 31-ата минута и попадение на Фиджукиевич в личната му врата в 57-ата минута. Всичко вървеше към триумф за 14-кратния първенец на Полша, когато Абрамович понижи в заключителните секунди на добавеното време, а в петата минута на продължението Матушак бе оставен непокрит и от близко разстреля Банков.

В класирането Рух продължава да бъде на последното място с актив от минус 1 точка. Припомняме, че поради съществени финансови проблеми клубът от Хожув стартира новата акция с минус 5 точки, както и със възбрана да картотекира нови футболисти в първите няколко кръга. Точно заради тази причина едвам в седмия Банков за първи път застана под рамката в формален дуел.

Рух като се изключи че е 14 пъти първенец на Полша, има във витрината си и три купи на страната. Във визитката му усещане вършат и няколко мощни години на сцената на Стария континент - постигане до четвъртфиналите в шампионата за Купата на УЕФА (1974) и Купата на европейските първенци (1975).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР