Касим-Джомарт Токаев положи клетва като временен президент на Казахстан ден

...
Касим-Джомарт Токаев положи клетва като временен президент на Казахстан ден
Коментари Харесай

Новият президент на Казахстан предлага да кръстят столицата на Назарбаев

Касим-Джомарт Токаев постави клетва като краткотраен президент на Казахстан ден откакто дългогодишният водач Нурсултан Назарбаев подаде оставка.
Токаев е посланик от кариерата, който беше ръководител на Сената. Идеята е той да изкара остатъка от мандата на Назарбаев преди плануваните избори през идната година, оповестява турският Daily Sabah, цитирайки казахстански медии.
Назарбаев изненада мнозина, като разгласи по малкия екран, че ще се отдръпна след близо 30 години, което трансформира Токаев в едвам втория президент в самостоятелната история на страната.
Назарбаев участва на встъпването на Токаев, получавайки дълги овации от присъстващите публични лица и заемайки място покрай наследника си.
В първата си тирада като президент Токаев сподели, че ще продължи политиката на своя предходник и ще разчита на неговото мнение по основни политически въпроси. Той предложи казахстанската столица Астана да бъде преименувана на " Нурсултан ".
Назарбаев, който Токаев похвали като " извънреден модернизатор ", ще остане авторитетен като ръководител на Съвета за сигурност и началник на ръководещата партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР