Кашуто е любима ядка на мнозина. Нежната му структура го

...
Кашуто е любима ядка на мнозина. Нежната му структура го
Коментари Харесай

Защо е добре да си похапвате кашу поне 3 пъти седмично?

Кашуто е обичана ядка на мнозина. Нежната му конструкция го прави елементарно за хрускане, даже и за хора с по-чувствителни зъби. Приятно солено е и няма заплаха да развалите диетата си с него, в противен случай!

Защо е добре да си похапвате кашу най-малко 3 пъти седмично?

То е претъпкано с витамини и минерали! Изключително богато е на магнезий, желязо, витамин В6, калций, комплицирани въглехидрати и фибри.

За какво още е потребно кашуто?

Предпазва от рак

Редовната му консумация защищава организма от развиване на туморни кафези. Тези ядки са добър източник на антиоксиданти – есенциални в битката с рака. Освен това флавоноидите, намиращи се в кашуто подкрепят ролята на антиоксидантите, което го прави още по-ефективно в този аспект. Най-ефикасно е кашуто при предотвратяване на дебелото черво от развиване на ракови формирания.

Сърдечносъдова система

Кашуто има ниско наличие на мазнини, само че съдържа олеинова киселина, която интензивно бори неприятния холестерол. Олеиновата киселина в композиция с антиоксидантите е мощен механизъм за регенерирането на клетките на кръвоносните съдове. Това ги прави здрави и еластични.

Здрава коса

В кашуто се съдържа детайлът мед, който доста значително взе участие в оцветяването на косата, т.е., защищава от ранно побеляване.

Здраве на костите

Калцият и магнезият са доста значими за здравето на костите. Именно поради огромните количества на тези два детайла, кашуто е доста потребно за опорно-двигателния уред. Освен това здравето на зъбите и венците се усъвършенства при постоянна консумация на вкусната ядка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР