Къщи в Пловдивско може да се срутят заради некачествено пътно

...
Къщи в Пловдивско може да се срутят заради некачествено пътно
Коментари Харесай

След ремонт на пътя Пловдив-Лъки: Жители на Югово се притесняват за домовете си

Къщи в Пловдивско може да се срутят поради некачествено пътно строителство. Това сигнализираха поданици на село Югово. Имотите им са ситуирани на основния път Пловдив-Лъки, който неотдавна беше ремонтиран. Според локалните не е построена задоволително високата защитна стена.

Според Бойка Христева проблемите с къщата й почнали лятото, когато е осъществено обрушване при разширението на пътя Лъки - Пловдив. Строителите вдигнали 3-метрова бетонна защитна стена. Тя, съгласно пострадалата, е незадоволително висока и не защищава къщата й от срутване:

" Най-силно ме тормози, че къщата е на доста неприятно място. Стената е незадоволителна. Има и отцепена земна маса, която при един изобилен снеговалеж ще пропадне. Знаете ли какво може да се случи?! Да легнем и да отидем в къщата надолу, на пътното платно. И тогава ще пострадат и къщи, ще пострадат, не дай си, Боже, пътуващите! ", сподели Христева пред БТВ.

" Разбира се, че ни тормози. Защото тези свлачища, които стават, са рискови и за придвижването “, изясни Димитър Христев.

Бойка Христева твърди, че преди обрушването по ската имало акациеви дървета, които пазели от срутване. По думите й никой не я предизвестил за ремонтните действия в парцела й:

" Но въпреки всичко акациите задържаха някаква част от свличането. Всичко беше отрязано, обрушен скатът. Ние, когато дойдохме, видяхме обрушеното – много страшничко си беше, тъй като въпреки всичко това е огромна къща! ", изясни Христева.

" Дали има заплаха за самия парцел, не мога да кажа. Да, има цепнатина, само че вследствие какво е – мисля, че би трябвало да се произнесат експертите в тази област. Според мен аз я посъветвах да се замаже тая цепнатина и да се види след това дали се уголемява ", разяснява Владимир Гаджоров, кмет на с. Югово.

От Агенция " Пътна инфраструктура " дадоха отговор:

" Ще бъде осъществен оглед, с цел да се реши дали ремонтните работи са довели до формиране на пукнатината. Проектантът на обекта ще реши дали мястото се нуждае от в допълнение увеличаване "

От компанията реализатор настояват, че подобен оглед към този момент е осъществен и не е намерено нищо неправилно:

Потърсихме за коментар пострадалата. Бойка Христева съобщи, че никой не я уведомил за инспекцията и тя не е осъществена в нейно наличие:

" Не сме удовлетворени! Това си е жива насмешка! Те задоволително добре са видели и напуканата стена от горната страна, и отцепената земна маса, където се намира под къщата! ", споделя дамата.

Потърпевшите ще упорстват за самостоятелна експертиза.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР