Къщата за гости на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев

...
Къщата за гости на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев
Коментари Харесай

Къщата за гости на Александър Манолев била построена изцяло в нарушение

Къщата за посетители на някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев край Сандански е била издигната напълно в нарушаване. Това излиза наяве от импортирания против него обвинителен акт. Манолев ще дава отговор като подстрекател към обявление на погрешни данни за асимилиране на еврофондове. Според прокуратурата той е задвижил всички процедури по построяването на къщата, финансирана с близо 380 хиляди лева от фонд " Земеделие ". Формално обаче парите били отпуснати на компания, притежавана от Ана Димитрова – щерка на гледачката на децата на Манолев.

25-годишната жена е обвинена за обявление на погрешни данни за асимилиране на пари от еврофондове. Разследващите настояват, че в интервала 2013 година - 2015 година тя е подала погрешна информация към службата по земеделие в Благоевград. Тя първо подала заявление за градеж на къщата за посетители, намираща се в местността " Чинар уши " край Сандански. Към нея били приложени регистрационна карта на аграрни производител, както и декларация за доходи от 2012 година

Димитрова показала, че е взела чартърен лозе от 9.7 дка край Петрич. Масивът е на Манолев и не е бил стопанисван от Димитрова, твърди държавното обвиняване. Формално земята се води благосъстоятелност на компания, а някогашният зам.-министър бил посочен като хазяин. Две години по-късно Димитрова заявила доходи и разноски от развъждане на грозде за действия, които не били вършени.

" Въпреки че нямала финансови средства за осъществяване на инвестиция по плана към датата на кандидатстването ѝ, тя показала погрешни сведения като подписала декларация, че е осигурила такива (в размер на 576 668,55 лева, без ДДС). Наред с това показала, че през 2012 година имала доход най-малко 50 % от земеделска активност, осъществен от продажба на земеделска продукция (грозде на стойност 6790 лева.). Това събитие също не отговаряло на действителността ", показва държавното обвиняване.

Година по-късно, през 2015 година, Димитрова заявила, че всички подадени от нея данни са правилни. Освен това приложила и акт 15 за приключено строителство на къщата и две фактури за направени разноски – за 350 000 лева и за 331 357.79 лева Към тях имало приложени платежни нареждания, с цел да се оправдаят разноските. В реалност обаче задачата била Манолев да получи къща за персонални потребности, настояват от прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР