Къщата на Яворов ще бъде купена от Столична община и

...
Къщата на Яворов ще бъде купена от Столична община и
Коментари Харесай

Столична община ще спаси къщата на Яворов

Къщата на Яворов ще бъде купена от Столична община и ще резервира предопределение й на музей. В момента адвокати разискват най-хубавото решение по процедурата, удостовери и зам.-кметът Тодор Чобанов пред Нова телевизия.

В края на предходната седмица частен правосъден реализатор разгласи къщата на Яворов на обществен търг поради тежести. Първоначалната цена е малко над 1,6 млн. лв..

Институциите са се споразумели къщата да стане социална благосъстоятелност, удостовери зам.-кметът Тодор Чобанов. Столица.bg научи, че къщата ще бъде взета от Столична община и ще изиска СОС бързо да промени собствеността в обществена общинска, с цел да се подсигурява, че музеят повече няма да бъде разиграван на търг.

Щом се заяви за продажбата на къщата на Яворов кметът Фандъкова незабавно се зае да я избавя. Тя беседва с премиера и министъра на културата какви ограничения да се подхващат.

Столична община да откри 1,6 млн. лева и да вземе дома на Яворов, прикани и водачът на столичните социалисти Калоян Паргов. Той съобщи, че реституцията преди години е потвърдила, че това е огромна неточност, сходни парцели да се връщат на притежателите.

Частният арбитър реализатор изясни, че има вид да се стигне до съглашение със Столична община като покупател и да не се стига до търг.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР