Къщата на 85-годишният Демир Пачов, която горя днес следобед, е

...
Къщата на 85-годишният Демир Пачов, която горя днес следобед, е
Коментари Харесай

Баба пироманка неволно запали дома си

Къщата на 85-годишният Демир Пачов, която пламтя през днешния ден следобяд, е била подпалена несъзнателно от брачната половинка му Станка. Това открили проверяващите на пожара, който заплаши да обхване и прилежащи здания в циганската махала на врачанското с. Бъркачево, написа " 24 часа ".

Докато възрастният й брачен партньор си пиел бирата в селската механа в центъра на селото, Станка събрала сухия отпадък от двора на фамилната им къща и го запалила. Тя обаче не останала да го следи, а вятъра бързо пренесъл пламъците към дома им.

Там пък преди година се подпали с бензин поради тормоз от мъжа си 57-годишната им щерка Павлина Демирова. Ден след самозапалването си ткя умря откакто получи над 80 % изгаряния по тялото.

Съседите от махалата, които първи се обадили за развихрилия се пожар, настояват, че Станка изпитвала необяснима обич към огъня и по тази причина в селото я наричали Пироманката. Възрастната циганка имала табиет нощем да обикаля улиците на селото и да пaли контейнерите с отпадък.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР