Къща за гости в село Леденик само за броени дни

...
Къща за гости в село Леденик само за броени дни
Коментари Харесай

Над 300 души резервираха една и съща къща за Нова година

Къща за посетители в село Леденик единствено за броени дни съумя да се трансформира в най-търсеното място в България, заяви . Оказа се, че макар че потенциалът й е за 17 души, Нова година в нея се готвели да честват над 300 души от цялата страна. Всички те към този момент са платили капаро. Разбират, че " купонът " ще е общ дни преди да отпътуват за празника.

Засега самите пострадали са издирили 25 компании от цялата страна, които са платили за нощувки в последните два дни от 2021-ва година, само че считат, че има още излъгани .

Още в първите дни на есента, компании от цяла България възнамеряват ваканцията си за Нова година, само че без да подозират заплащат капаро за едно и също място - къща за посетители в търновското село Леденик.



„ На нас ни взеха 600 лв. за 13 души за Нова година ”, споделя Петър Янев. „ 19 души е нашата компания. Сумата която сме превели е 1200 лв. за капаро ”, показва и Ясен. „ За 31-ви декември - две нощувки, 18 души, 900 лв. капаро ”, твърди Пеньо Тенев.

„ За 31-ви декември, за Нова година, два дни, т.е. две нощувки. Искаше ни капаро от 800 лв., което ние надлежно й преведохме. Обаче разбрахме, че сме част от кръга на лъжливата скица ”, показва Слави Славов.

Разбират, че са излъгани, безусловно дни преди да отпътуват за посрещането на Новата година. „ Дойде време да пазарим за новогодишната вечер и за останалите вечери, при което се свързахме с дамата да попитаме какво има в къщата дали има потребност да се купува в допълнение чинии, тъй като сме огромна компания и други посуди, на което не успяхме да се свържем с нея ”, съобщи Ясен.

„ Успяхме да разберем за измамата от групите във Фейсбук ”, твърди Петър Янев.

„ При още един опит на различен телефон на уеб страницата се свързахме с действително шефа на къщата Георги, който ни изясни, че ние не сме част от гостите на Нова година в тази къща, което нас ни наведе на мисълта, че сме излъгани по някакъв метод ”, споделя Ясен.

 „ Нещо от към 325 души се събираме като цяло, тези 25 компании, които знаем за тях сигурно има и такива, за които не знаем ”, твърди Велислава Данева.



Капарото е превеждано на жена, която е наела къщата от притежателя й, с цел да я отдава за прилагане. На притежателя на къщата се наложило да изяснява на хората за лъжливата скица на наемателката си, споделя той.

“Миналата седмица започнах да получавам голям брой позвънявания от разнообразни нейни клиенти, че са си запазили къщата за Нова Година и към този момент се усъмних, че става дума за много огромна машинация. Веднага съм взел ограниченията, които съм сметнал за редно. Писал съм пост в обществените мрежи, от който много хора схванаха, че са излъгани ”, твърди притежателят на къщата Георги Данаилов.

Наемателката, дължи пари и на притежателя на парцела . ”Откакто стартира да ме разиграва за наема, не мога да приказвам с нея. Тя трябваше да си го заплати на 5-ти декември наема, оттогава доста мъчно. Праща ми едни подправени платежни нареждания, като сякаш ми била пуснала парите, след това се оказва, че в банката станало някакъв проблем. Върти ни просто за парите ”.  

Георги Данаилов към този момент е подал сигнал в полицията и приканва всички пострадали да създадат същото. А откакто схванала, че се приготвя репортаж, наемателката почнала да връща парите на част от фирмите, описват хората.

“Когато разбра за тази наша самодейност тя се свърза с нас и другите от компанията и помоли да прекратим. Трябва да дадем публичност, тъй като има и други, които са като нас, които също не са си възстановили никакви пари ”, показва Пеньо Тенев. Пред всички тях в този момент стои и различен проблем.

„ Нямаме никакви разновидности за Нова Година тъй като всички къщи са резервирани и въобще нулев вид. Няма къде да се съберем ”, твърди Ясен.

От полицията оповестиха, че тече следствие. Продължава и издирването на още компании, платили за посрещането на Нова Година в къщата за посетители в с. Леденик.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР