Къща за гости Арт“ в Свети Влас няма никакво основание

...
Къща за гости Арт“ в Свети Влас няма никакво основание
Коментари Харесай

Къща за гости в Св. Влас работи незаконно от 2015 г.

Къща за посетители „ Арт “ в Свети Влас няма никакво съображение да предлага туристическа услуга. Тя работи напълно в нарушаване на българското законодателство, тъй като удостоверението й за категоризация е изтекло през 2015 година. 
 Ангелкова от плаж Камчия-север: Прокуратурата е сигнализирана за нарушена целокупност на дюна
Ще настояваме пред Комисията за отбрана на потребителите, в чиято подготвеност е това, обектът да бъде запечатан незабавно, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова след инспекция на къщата за посетители.

Инспекцията се прави след подаден сигнал от родител, че 25 деца са били настанени при извънредно неприятни условия. Веднага след приемане на сигнала специалисти на Министерството на туризма, Комисията за отбрана на потребителите, РЗИ и локалната администрация направиха взаимна инспекция на място. Специалистите са открили, че обектът е имал уверение за къща за посетители, 2 звезди, издадено от кмета на община Несебър от 21.06.2007 година, което е изтекло през 2015 година Оттогава до момента тя действа без документи и позволения, сподели министър Ангелкова. При инспекцията преди ден специалистите са видели, че в хотела са настанени деца, за които притежателите обяснили, че са на познати, а не туристи.

Стартираме процедура за издаване на акт за административно нарушаване и санкция, която за юридическо лице е до 10 хиляди лева а за физическо лице – до 5 хиляди лева , осведоми министър Ангелкова. Тя уточни още, че поради обстоятелството, че обектът е функционирал без разрешителни, е сигнализирана Националната организация за приходите, с цел да се направи данъчна инспекция и да се открият какви са постъпленията от тази противозаконна, нерегистрирана активност.

Вижда се, че хигиената е под всевъзможни критерии и правила, басейнът и водата са мръсни, сподели министърът. Представители на РЗИ са съставили акт за нарушаване поради неналичието на здравословни и безвредни условия. Взети са проби и от водата в басейна, които ще бъдат изследвани, а резултатът от тях ще бъде явен в идващите дни.

Министър Ангелкова бе безапелационна, че в такива случаи ще се работи безкомпромисно. Тя благодари на родителя, подал сигнала, и моли всички да осведомят институциите при сходни случаи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР