Къща в село Васил Левски , Карловско бе обхваната от

...
Къща в село Васил Левски , Карловско бе обхваната от
Коментари Харесай

Огнен ад се разрази край Карлово! Пожарникарите трудно гасят заради силния вятър

Къща в село Васил Левски, Карловско бе обхваната от пожар преди броени минути. Силният вятър разпалва рисково огънят. В двора има икономически постройки, цялостни със сено и плява, събирани преди години за храна на животните, оповестява " Марица ".

В момента две пожарни от карловската районен съд ПБЗН гасят огъня, на помощ прииждат хора от цялоот село. Има и полиция. Страшно е, огънят е заплашителен, заяви кметът Доньо Стоянов.

В къщата, в която е избухнал пожарът не живее никой, нейният притежател населява различен собствен парцел, който е наоколо.

Огнеборците и жителите на село Васил Левски към момента не са наясно за какво е пламнала необитаемата къща.

От снощи в село Васил Левски няма ток, и сега селото е без електричество. Преди към час за към две-три минути токък бил пуснат, само че мигновено бил спрян. Най-вероятно от това да е станало късо съединяване, разясниха поданици на селото.Освен това дворовете и улиците във Васил Левски са затрупани с електрически жици и кабели, скъсани от ураганния вятър.

Стихията, която настава с нова мощ, събори през днешния ден три къщи в селото. Двете са в махалата, мощният вятър отнесе покривите им. Постройките са кипричени, когато покривите паднаха, вятърът стартира да разрушава стените. Хората потърсиха заслон при родственици.

Още една къща, която е в центъра на селото, е със съборен покрив и развалена от урагана.

В момента най-важното е да угасим пожара, вятърът е заплашителен, заплахата огънят да се разпростре е огромна, съобщи кметът на село Васил Левски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР