Къща в Санта Круз, Калифорния е едно от най-загадъчните места

...
Къща в Санта Круз, Калифорния е едно от най-загадъчните места
Коментари Харесай

На едно място в света гравитацията не същестува

Къща в Санта Круз, Калифорния е едно от най-загадъчните места на света, защото тук законът на гравитацията няма никакви сили. Водата може да тече нагоре, а хората да се накланят с до 45 градуса напред, без да падат.

Къщата се разполага на рид и цялата ѝ повърхност е не повече от 150 квадратни метра. В предишното къщата се е употребила като място за отдих в интервала на летните ваканции, а е издигната през 1939 година.

Легендите описват, че когато е почнал градежът, архитектите мъчно съумели да създадат прецизен чертеж на имота, тъй като инструментите им излизали от надзор при първата крачка на това парче земя.

Хората в Санта Круз имат вяра, че къщата се населява от тайнствена мощ, която работи отвън всевъзможни закони, познати на човечеството.

Днес тази сграда е по-скоро туристическа атракция и даже самите притежателите отхвърлят да прекарат една нощ в нея. На входа на бараката се заплаща такса и едвам тогава може да се влезе в нея.

 Къща без гравитация

Стотици са паранормалните случки, които са ставали през годините. Между тези 4 стени нееднократно се е случвало хората внезапно да изгубят равновесие и да паднат или да се усещат дезориентирани.

Науката не може да даде тъкмо пояснение за слабата гравитация на това място. Предполага се, че електромагнитно поле или неоткрит геоложки феномен смущава гравитационните сили.

Друга от теориите споделя, че в тази къща се намира мощна машина, сложена от извънземните, с която да насочват летящите си чинии. Въпреки че е най-невероятна, точно тази от теориите се радва на най-голяма известност.

Преди няколко години откривателят Рей Хаймън стигна до извода, че феноменалността на къщата се дължи на архитектите, които със серия от отвесни и хоризонтални линии основават оптическа заблуда, тъй че мозъкът да няма насочна точка и по-трудно се ориентира в пространството.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР