Къща се срути наполовина от дъждовете в доспатското село Црънча,

...
Къща се срути наполовина от дъждовете в доспатското село Црънча,
Коментари Харесай

Къща се срути край Доспат, обитателите отказват да напускат

Къща се срути на половина от дъждовете в доспатското село Црънча, само че жителите й - майка и наследник, отхвърлят да я изоставен. По време на проливен дъжд в понеделник постройката се срутва внезапно, до момента в който минава жена по улицата. Тя е извънредно уплашена, споделя кметът Юли Делибашев.

В къщата живеят Фиданка и синът й Красимир Долапчиеви.

" От сриването от едната страна на къщата към този момент се вижда всичко вътре в стаите, няма я цяла стена на постройката. Дървета подпират част от единия ъгъл на къщата, от другата страна пукнатините в стената са уголемяват непрекъснато в огромни дупки и е доста нестабилна. Покривът се е огънал, затворихме улицата, тъй като може да убие човек ", споделя Делибашев.

Каменната къща продължава непрекъснато да се разрушава, и поради заплахата да не убие минаващ наоколо човек, е затворена с ленти цялата основна улица в центъра на селото.

" Къщата стартира да се разрушава от дълго време, само че лека-полека. След дъждовете в последните дни рухна едната стена и всички се тормозят, че ще рухне и останалото. В селото недоволстват, защото не могат да минават въобще, а къщата е в центъра на селото. Не могат да си прекарат и дървата, опасяват се за живота си и целия живот в селото спря поради рушенето й. В същото време жителите й отхвърлят изрично да я изоставен. Предложи им се фургон, има къде да отидат, само че отхвърлят. Казват, че общината би трябвало да им построи къща. Сградата е доста рискова, само че даже да изоставен нищо не можем да създадем, няма решение, тъй като е частна благосъстоятелност, няма по какъв начин да я разрушим ", споделя кметът на селото Юли Делибашев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР