Кашони върху дървени палета са първото нещо, което виждат клиентите,

...
Кашони върху дървени палета са първото нещо, което виждат клиентите,
Коментари Харесай

Може ли руският дискаунтър Mere да бие Lidl и Aldi на техен терен?

Кашони върху дървени палета са първото нещо, което виждат клиентите, като влязат в Mere. Новоотвореният съветски магазин в предградията на Лайпциг наподобява повече като склад, в сравнение с като супермаркет. В кашоните има сок от Чехия, а в хладилниците - наденички от Унгария, споделя Deutche Welle. Хранителните и останалите артикули в Mere са с 20 % по-евтини, в сравнение с в Aldi и Lidl.

" Както бе Aldi преди "

Руският ритейл колос " Торгсеврис " и навлизането му в Германия в края на януари не сътвори вести единствено в Лайпциг. Само седмица, откакто магазинът Mere отвори, той трябваше да затвори за два дни, откакто всичко от него бе изкупено. Някои хора се върнаха по-късно, други не стъпиха още веднъж.

Корнелия е от тези, които идват всяка седмица. " За тези, които нямат доста пари, това е доста евтина опция ", споделя тя. " Не можеш да си купиш безусловно всичко нужно, само че може да вземеш месо, наденички и консерви на ниски цени ".

С слагането на стоката в кашони на пода, Mere прилича на голям брой клиенти метода, по който немските дискаунтъри нареждаха магазините. " Точно както бе Aldi преди ", споделя пред DW различен клиент, Щефан.
 Снимка 413429
Източник:
 Kaufland стопира да продава част от продуктите на Unilever в България поради търговски спор
Търговският спор сред колосите Kaufland и Unilever се придвижва и в България

Германската верига стопира от продажба 16 продукта на производителя у нас

От Сибир до Германия

Собственикът на Mere - " Торгсервис " - е основан в сибирския град Красноярск. Компанията има над 800 магазина под марката " Светофор " най-много в дребни съветски градчета, само че и в Беларус, Китай и Казахстан. Бизнес моделът е потвърдено известен в Русия, изключително поради икономическите компликации в страната през последните години.

Отскоро веригата се уголемява и на запад. Името Mere бе употребявано и в Румъния. И въпреки че идната дестинация трябваше да е Беларус, последва Германия.Собствениците не обичат да приказват с медиите, нито да заплащат за реклама. Говорител показва пред DW само, че " първият магазин в Лайпциг върви добре ".

TS Markt, немското дъщерно сдружение, към този момент търси нови местоположения в най-голямата европейска стопанска система. Според интернет страницата на компанията те търсят градове с най-малко 80 000 поданици в Източна Германия. Вече са планувани нови магазини в Цвикау и Кемниц. Стратегията им да наблегнат на източната част на страната не е инцидентна: въпреки всичко точно там приходите са надалеч по-ниски.
 Снимка 413431
Източник:
 Lidl ще открие най-малко 5 нови магазина през 2019-а
Lidl ще открие най-малко 5 нови магазина през 2019-а

Компанията ще се концентрира върху огромните градове и Черноморието

Страна на дискаунтърите

Германия не може да се оплаче от липса на дискаунтъри. " Няма друга страна в света, в която дискаунтърите имат толкоз огромен пазарен дял, както в Германия - 40% ", споделя Михаел Герлин, ръководещ шеф на EHI Retail Institute в Кьолн ". Страната съумя и в опита да изнесе модела на открито.

Този вид магазини, в които влизат и Kaufland, Lidl, Aldi, дават обещание на клиентите си ниски цени, които реализиран посредством по-ниски разноски за чиновници и наеми, както и по-малък избор от стока. Типичният дискаунтър има приблизително 2 000 - 2 500 продукта, спрямо до пет пъти повече в естествените супермаркети.

В последните години техните съперници сътвориха лични бюджетни марки, тъй че разликата в цените е минимална. Затова те започнаха да влагат повече в осветяване, дизайн, повече чиновници, повече марки и даже пекарни в магазините. И съумяха да завоюват пазарния си дял назад, само че това отвори ниша за магазини с още по-ниски цени. И тъкмо тук се надява място да откри Mere.
 Aldi - историята на фамилията, основало една от най-големите търговски вериги в Европа
Aldi - историята на фамилията, основало една от най-големите търговски вериги в Европа

Компанията през днешния ден ръководи 10 000 магазина
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР