Кашлицата е защитна бариера на организма, която има за цел

...
Кашлицата е защитна бариера на организма, която има за цел
Коментари Харесай

11 лека от народната медицина против кашлица

Кашлицата е защитна преграда на организма, която има за цел да прочисти дихателните пътища. Рефлексното деяние се оправя с дразнители на нервните окончания. Такива са алергени попаднали, посредством лигавицата на носа, прахуляк, полени, бактерии, вируси и други субстанции.
Скоростта на въздуха, с която издишваме доближава 100 км/ч, а количествата са задоволителни, с цел да изпълнят бутилка от 1,5 л. Пръските формирани при кашлицата доближават до няколко метра. Капките слюнка, могат да доближат 3000 пръски.

Повечето билкови препарати имат слаб лечебен резултат. Те работят на правилото на хомеопатията и изискват по-дълъг курс на лекуване. Най-често се предлагат в композиция с други средства.

Билковите медикаменти за кашлица не могат да заменят предписаните от лекуващия доктор антибиотици и антивирусни медикаменти.
Лекарствените билки рядко провокират странични резултати, само че хората с алергия към цветния прашец от растения не би трябвало да употребяват билкови медикаменти. Възможни са кръстосани алергични реакции.
Въпреки това има потвърдени, надеждни естествени лека от националната медицина, срещу кашлица.
Представяме ви 11 лека от националната медицина срещу кашлица
Билковите медикаменти се употребяват необятно при лекуването на кашлица. Предимството им е универсалността на действието. Те имат освен отхрачващо деяние, само че и успокояващо.
Фитонцидите, които се намират в доста лечебни растения, оказват помощ на организма да се бори с бактерии и вируси. Сиропите и бонбоните направени с билки имат прелестен усет, който се харесва от възрастни и деца.

Екстракт от билка мащерка
Мащерката има противовъзпалителен и отхрачващ резултат, понижава изпотяване и дрезгавостта.
Екстракт от листа на бръшлян
Това е едно от най-ефективните билкови медикаменти за облекчение на кашлица. Има отхрачващо деяние, понижава бронхоспазма. Намалява вискозитета на храчката и способства за нейното изхвърляне.
Екстракт от листа от култивиран чай
В резултат на изразения бактерициден резултат от етеричните масла в градинския чай, оказват помощ освен при лекуването на кашлица, само че и при ангина, фарингит и ларингит.
Екстракт от корен на иглика
Благодарение на комбинацията от лечебни билки с отхрачващо деяние, сиропите и еликсирите са подобаващи при бронхит и трахеит. Те са изключително показани в случаите, когато е мъчно човек да кашля заради вискозна храчка. Лекарствата не се предлагат да се комбинират с потискащи такива кашлицата. В този случай процесът на пречистване на бронхите се утежнява и възобновяване се забавя.
Екстракт от листа на бръшлян и дестилат от цвете на малина
Улеснява сухата кашлица при респираторни инфекции. Слузта от екстракти от бръшлян и малина основава тъничък предпазен пласт, върху лигавицата на фаринкса и защищават от дразнители, които предизвикват кашлица. Комбинация от тези две съставки има антибактериално деяние, понижава тежестта на възпалението в гърлото. Помага и при пушачи с кашлица.
Масло от листа на евкалипт и мента
Ментолът има „ разсейващ “ резултат, до момента в който евкалиптовото масло има противовъзпалителен и антимикробен резултат. Благодарение на такава композиция може да се облекчат признаците на фарингит, трахеит и ларингит, както и да се предотвратят пристъпи на кашлица.
Екстракт от коренище на джинджифил
Помага при суха кашлица, която съпровожда ларингит, фарингит, бронхит и трахеит. Хроничната кашлица може да е сигнал за друго по-сериозно заболяване. Много я подценяват и одобряват за досадно нещо, вместо за здравен проблем. Страничните резултати са доста. От болки в гърдите до изцяло безсилие, тя може да наруши естествените физически действия, опцията за работа, в т. ч. домашен отговорности и нарушава съня.
Днес всеобщо хората протягат ръка към медикаментите, само че експертите са на мнение, че това е единствено загуба на пари. С естествени средства и подходи и посочените нагоре национални лека може да облекчите сполучливо всяка кашлица. В помощ са още:
Пчелен мед
Още в Древността и по времето на фараони, медът е потвърдил лечебната си мощ и чудодейно деяние над човешкия организъм. Медът е ефикасен за лекуване на болно гърло и кашлица. Може да се употребява непосредствено или с кокосово масло и лимон. Стара бабина рецепта е супена лъжица мед разтворена в 50 гр ракия и изпита на екс.
Чай от черен пипер и мед
При влажна кашлица, чай с черен пипер и мед оказва помощ за стимулиране оттичането на слуз. Медът облекчава кашлицата. Достатъчна е 1-а ч. л. надробен черен пипер, разбъркан с 2 супени лъжици мед и разтворени в гореща вода. Консумира се топъл.
Екстракт от Женско биле
Корените на билката от дълго време се употребяват за лекуване на кашлица. Бонбоните с тази билка се употребяват при възпалено и сопнато гърло. Те доста облекчават кашлицата.
Екстракт от Лимон
Стара национална рецепта споделя, че половин лимон, разбъркан с черен пипер и сол ще накара всеки да не помни за кашлицата, най-малко за известно време.
Важно е също по този начин да помните, че самолечението може да е доста рисково. Ето, за какво е значимо да посетите доктор, без значение, какви медикаменти планирате да употребявате.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР