Кашлицата е неизменен спътник на човека в сезона на настинките

...
Кашлицата е неизменен спътник на човека в сезона на настинките
Коментари Харесай

Горещият душ помага при кашлица

Кашлицата е неизменим сателит на индивида в сезона на настинките и грипа. И до момента в който редица лекарства способстват за облекчаването й, хората могат да си оказват помощ и с лесни домашни средства. Сред тях е горещият душ, написа в. "Дейли експрес ".

Кашлицата най-често се предизвиква от вируси на простуда и грип, само че също по този начин може да се дължи на тютюнопушене, киселини, алергии, инфекции. Според Британската здравна работа тя нормално минава в границите на три седмици, съобщи Българска телеграфна агенция. Мъчителният от време на време сателит на настинката и грипа може да се облекчи освен с медикаменти, само че и с някои лесни домашни средства.

При кашлица специалисти от медицинския уебсайт Уеб Ем Ди предлагат парещ душ, при който се отделя пара. Топлината и влагата способстват за обособяване на насъбраните тайни в носа, изясняват експертите. Тази "парна тактика " може са се употребява и при алергична кашлица. Овлажнителите за въздух също оказват помощ.

Ако в домашни условия въздухът е прекомерно изсъхнал, секретите в носа също стават по-сухи и дразнещи. При появяването на кашлица не е наложително човек неотложно да търси лекарска помощ. Това се постанова, в случай че кашлицата продължава над три седмици или се съпровожда от болки в гърдите или затруднено дишане. За облекчение на кашлица специалистите предлагат също отмора и банкет на повече течности, да вземем за пример топла вода с лимон и мед или с листенца мащерка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР