Кашкайш. Цар Симеон и Царица Маргарита посетиха Португалия по повод

...
Кашкайш. Цар Симеон и Царица Маргарита посетиха Португалия по повод
Коментари Харесай

Президентът на Португалия Марселу Рибелу ди Соза беше специален гост на представянето на автобиографичната книга на Цар Симеон

Кашкайш. Цар Симеон и Царица Маргарита посетиха Португалия във връзка излизането на португалски език на автобиографичната книга на Царя “Симеон II. Една невероятна орис ”. Това оповестиха от пресофиса на Н. Пр. Цар Симеон II . Това беше следващата премиера на книгата в последните няколко години. След тези в София, Париж, Мадрид, Брюксел и Истанбул, изданието към този момент е налично и на португалски език. Премиерата се състоя в гр. Кашкайш, близо до столицата Лисабон, в лятната резиденция на президента на Португалия - Palácio da Cidadela de Cascai
Н. Пр. господин Марселу Рибелу ди Соза персонално посрещна Техни Величества и участва на представянето. Сред над 250-те посетители бяха посланикът на България в Португалия Н. Пр. господин Василий Такев, посланикът на Румъния, дипломати, публицисти, представители на издателството “The Вook Hut ”, доста другари на Царя от Португалия. Особено вълнуваща беше срещата на Негово Величество с внука на Робер дьо Бурболон, персонален секретар на Цар Фердинанд, който по-късно става маршал на двора.
Гостите приветства първо племенницата на Цар Симеон Княгиня Александра Надежда, която е щерка на сестра му Княгиня Мария-Луиза и живее със фамилията си в Португалия.
Книгата след нея показа доктор Мария Инасиа Резола, професор и откривател на Центъра за модерни проучвания на Университета Нова де Лисабон. Представянето мина под формата на въпроси, които тя и публиката задаваха на Негово Величество за годините в заточение, завръщането в България, работата му като министър-председател, обвързвана с приемането на България в НАТО и Европейския съюз, връзките му с Франко, Крал Хасан II, Крал Хуан Карлос и други След музикалната стратегия, в който участваха и български реализатори, Царят раздаде многочислени подписи и с Царицата се снимаха за спомен с доста от гостите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР