Късен прием в британски университет, подаване на документи за висше

...
Късен прием в британски университет, подаване на документи за висше
Коментари Харесай

Холандия се превръща в топ дестинация за българските студенти

Късен банкет в английски университет, подаване на документи за висше обучение в Европа, както и хитови стипендии за елитни колежи – това са главните акценти в програмата на форума „ Световно обучение “, който се организира в НДК този уикенд, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Все още максимален интерес провокира Англия, макар Брекзит, защото финансирането за тази година се резервира. Тези, които стартират да учат през есента на 2019 година могат да получат финансиране и студентски заем върху таксата за образование “, описа Николай Христанов, управител на план „ Световно обучение.

Част от английските университети оповестиха свободни места, като измежду тях са топ учебни заведения като лондонския City University, университетите „ Манчестър “, „ Лийдс “ и „ Уорик “. Тази опция е подобаваща за студенти, които не са съумели да аплайват до 15 януари, когато изтече срокът за централизиран банкет на Острова. Организаторите регистрират, че към сегашния миг документи за банкет са подали 1900 българи, което е с 9% по-малко по отношение на миналата година. Причина за това обаче е късното решение за опазване на изискванията за банкет, което е предиздвикало част от претендентите да се насочат към други европейски страни. Въпреки дребния спад, цифрите надминават мрачните прогнози за огромен отвод от английски университети поради идното излизане на страната от Европейски Съюз. Междувременно се следи близо двоен растеж за елитните университети от „ Оксбридж “ групата, където „ Световно обучение “ регистрира 33 приложения при 20 за 2018 година

Сред желаните от българи най-масови специалности на Острова са бизнес и мениджмънт, компютърни науки, изкуство, дизайн и изобретателни специалности, логика на психиката и медицина.

„ Форумът показва над 70 просветителни институции – университети, междинни учебни заведения и езикови ваканции в чужбина. Наблегнали сме особено на Англия и Холандия, за които има профилирани секции за кандидатстване. Отделно покриваме Австрия, Германия, Дания, Швеция и други европейски страни. Плюс Съединени американски щати и Канада, за които също имаме профилирани центрове за кандидатстване. Имаме и доста забавни презентации и семинари “, акцентира още Николай Христанов.

Организаторите регистрират и нова трайна наклонност – Холандия се трансформира в топ дестинация за българи, а броя на нашите студенти там бележи растеж сред 15% и 20% през последните години. По данни на холандската организация за интернационално съдействие във висшето обучение – „ Нуфик “, през образователната 2017-2018 година България попада твърдо в топ 10 на страните от целия свят със студенти в Холандия.

Чуждестранни студенти притеглят още Дания и Швеция, където бакалавърските и магистърските стратегии са напълно безвъзмездни. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР