Късата ни памет ще ни вкара в беда, или най-малкото

...
Късата ни памет ще ни вкара в беда, или най-малкото
Коментари Харесай

Магистрала Хемус и Хеопсовата пирамида

Късата ни памет ще ни вкара в неволя, или най-малкото в някое неразбирателство. Хората по света, и най-много политиците, си имат врачки и гадатели, които на правилото "всичко ново е добре забравено остаряло ", проникновено и вещо гледат в бъдещето. В такива случаи хората не помнят за пропаданията на личната си памет - значимото е не какво се е случило, а какво ще се случи.

Пример за това е Силвио Берлускони - той върви ръка за ръка с гадателката си Теодора Стефанова.

Всъщност Теодора в последните години се изявява и като самобитен персонален вещател на премиера Бойко Борисов, може би около обстоятелството, че са другари с италианския политик. Спомняме си (защо амнезията не е заразна!) по какъв начин през 2010 година при визитата си в София Берлускони призна: Бойко Борисов е толкоз огромен, че от време на време ме засенчва!

При такова другарство за какво те да не разделят една и съща врачка?!

Но откогато звездата на Берлускони взе да клони към заник, Теодора все по-често гледа в бъдещето на българския министър председател. Миналата година Стефанова му предсказа, че през 2019 година Борисов ще срещне красива, умна и интелигентна жена, която ще го накара да реши, че не би трябвало да повече да е самичък и с нея той ще продължи напред. Но бъдещето му няма да е безоблачно, тъй като ще бъде предаден от най-близките си хора.

Дали министър председателят е срещнал онази красива, интелигентна и умна жена, към този момент не е ясно. От първи копки, рязане на ленти, визити в чужбина и разнообразни мероприятия на Борисов май не му остава доста време да мисли по този въпрос. Но за измяната Теодора позна - случилото се с Цветан Цветанов е доказателство.

Очевидно тази врачка има потенциал. Но съм сигурен, че има един-единствен въпрос, на който тя няма безапелационен отговор: докога Бойко Борисов ще ръководи България?

Въпросът е видимо елементарен, само че е същинско предизвикателство за всяка гадателка. Теодора Стефанова за последно предходната година предсказа, че държавното управление на Борисов ще си изкара мандата до дъно. Но за след това - нито дума.

Светлина по тематиката обаче хвърли самият министър председател. Днес във Варна той напомни обещанието си да построи автомагистрала "Хемус " и чак тогава да си тръгне от властта.

Няма неприятно, само че тъй като паметта ни е къса, ще напомним, че първата копка на "Хемус " или както са наричали това шосе тогава "първото от автомагистралния пръстен на Родината " е направена на 4 октомври през далечната 1974 година. Точно преди 45 години, в разцвета на епохата "Тодор Живков "...

Тази автомагистрала е нещо като Хеопсовата пирамида за България - първата й копка тъне някъде надалеч във времето, строителите й от дълго време са измрели и никой не знае по какъв начин са я създали. И най-много, съвсем като Хеопсовата пирамида, автомагистрала "Хемус " отмерва годините една по една, и от век на век все гледа към бъдното, надживявайки генерации българи. Наистина времето се опасява от пирамидите...

Очевидно, предвид на обещанието на премиера, същинското предизвикателство пред всеки вещател би било да отговори на въпроса по кое време в действителност ще бъде издигната до дъно автомагистрала "Хемус ". И по този начин ще знаем и докога Бойко Борисов ще ни ръководи.

От позиция на историческата логичност би било обикновено започнатото по време на Тодор Живков да бъде приключено от някогашния негов охранител и сегашен министър председател Бойко Борисов. За да се постави завършек на изказванието, че наследниците на Живков ( не директните, схваща се) не можели дори да боядисат това, което той бил построил.

Така че, да стискаме палци на премиера.

И няма смисъл да издребняваме за някакви си 45 години. Веднъж към този момент се зарекохме, че стигат, но не познахме. Колкото - толкоз.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР