Касае се за разследване на започнало този февруари дело срещу

...
Касае се за разследване на започнало този февруари дело срещу
Коментари Харесай

От прокуратурата изнесоха горещи подробности за арестите в Агенцията по вписванията

" Касае се за следствие на почнало този февруари дело против арбитър по вписвания, за която ГДБОП има информация, че е получавал подкупи, с цел да прави дейности по работа ". Това сподели Румяна Арнаудова на брифинг на прокуратурата. " Вчера бе арестуван Йордан Раденков, поради получена сума, с която да прави дейности по-служба. Целта на предаването на парите е по-бързо да бъдат издадени удостоверения за тежести. Повече от 4 месеца го следим и сме събрали задоволително доказателства, че всекидневно прави такива дейности. Установени са нотариалните адвокатски фирми, в които чиновници са дали парите през вчерашния ден - Даниела Йорданова и Цветелина Гечева. Събрани са доказателства и за пране на пари на други нотариални адвокатски фирми, които в следствие ще бъдат обявени. В дома на съдията са открити 35 хиляди лева в еднотипни пликове за писма, в които очевидно получава паричните суми ", изясни административният началник на СГП – Емилия Русинова.



" Повдигнатото обвиняване е за рушвет и пране на пари ", допълниха от прокуратурата.

" Първо бих желал да поздравя сътрудниците от отдел „ Корупция”. Това е резултат от денонощен труд. До месец февруари сътрудниците съумяха да развият тази оперативна информация посредством всички вероятни начини и разследващи средства. Така бяха открити лица и адвокатски фирми, които заплащат за услугите на съдията. През февруари бе докладвано в Градска прокуратура. Критични бяха последните две седмици ", разяснява шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов като посочи още, че този развой ще бъде развъртян доста повече по линия на корупцията поради смяната на закона.



" В идващите реализации, които предстоят, вие самите ще бъдете впечатлени от мащабите по тази линия на корупцията ", сподели обещаващо той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР