Кървавата сага Игра на тронове си спечели най-много номинации за

...
Кървавата сага Игра на тронове си спечели най-много номинации за
Коментари Харесай

Игра на тронове завоюва 22 номинации за Еми

Кървавата сага Игра на тронове си завоюва най-вече номинации за премиите Еми. Сериалът-отличник на HBO се завръща отпред в класацията по брой статуетки, за които може да се бори, откакто предходната година не съумя да покрие условията за церемонията на Академията за телевизионно изкуство и просвета заради късната си премиера.

Въпреки превъзходството си тази година обаче Игра на тронове няма да се съревновава в категориите за най-хубави артисти в основна роля. Номинации за поддържащи облици обаче получиха Лина Хийди, Николай Костер-Валдау и Питър Динклидж.

Сред кандидатите за артисти в основна роля в драма са Джейсън Бейтман (Озарк), Стърлинг К. Браун (Това сме ние), Ед Харис (Западен свят), Матю Рис (Американците), Майло Вентимиля (Това сме ние) и Джефри Райт (Западен свят).

Дамите, които ще имат късмет за оценката, са Клеър Фой (Короната), Татяна Маслани (Клонинги), Елизабет Мос (Историята на прислужницата), Кери Ръсел (Американците), Еван Рейчъл Уд (Западен свят) и Сандра О (Убивайки Ийв), която е първата азиатка в историята на премиите Еми, която ще се бори за наградата.

Освен Игра на тронове в категорията за най-хубава драма се състезават още Американците, Короната, Игра на тронове, Историята на прислужницата, Странни неща, Това сме ние и Западен свят, при който отива и среброто по брой номинации. С 21 споменавания измежду кандидатите е и комедийното шоу На живо в събота вечер. С една по-малко номинации се разписва Историята на прислужницата.

Атланта, Бари, Чернеещ, Успокой топката, Блясък, Прекрасната госпожа Мейзъл, Силициевата котловина, Непобедимата Кими Шмит са номинираните за премия Еми за най-хубав комедиен сериал.

Церемонията за премиите Еми ще бъде излъчена на 17 септември по телевизия Ен Би Си, написа Монитор.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР