Картовият оператор обяви сделка по придобиване на стартъпа PlaidПартньорството на

...
Картовият оператор обяви сделка по придобиване на стартъпа PlaidПартньорството на
Коментари Харесай

Visa купува финтех разработчик за $5,3 милиарда

Картовият оператор разгласи договорка по придобиване на стартъпа Plaid

Партньорството на Visa с Plaid ще сложи компанията в центъра на финтех света
(снимка: Visa)

Visa придобива финтех стартъпа Plaid за сумата от 5,3 милиарда $, оповестиха от картовия оператор. Очаква се договорката да бъде финализирана в границите на три до шест месеца след приемане на утвърждение от регулаторите.

Plaid създава програмен продукт, който разрешава на потребителите „ несъмнено да свържат своите банкови сметки с мобилни приложения ”, с цел да ръководят финансите си. Придобиването отразява развиването на Visa от свързване на продавачи с клиенти до свързване на консуматори с цифрови финансови услуги.

Партньорството на Visa с Plaid ще сложи компанията в центъра на финтех света, споделя изпълнителният шеф и ръководител на борда Ал Кели. Visa е уверена, че договорката ще й помогне да премине на ново равнище на сигурност при продан на потребителски данни, както и да ускори връзките си с огромните банки, които не са заинтригувани да споделят потребителски данни от съображения за сигурност.
още по тематиката
Visa ще финансира покупката на Plaid със лични средства и заеми. Очаква се придобиването да форсира растежа на чистите доходи на компанията с 1% до 2021 година По проект, договорката би трябвало да завърши в границите на три до шест месеца след утвърждение от регулаторите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР