Картофите се отглеждат в над 100 страни по целия свят,

...
Картофите се отглеждат в над 100 страни по целия свят,
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете картофи всеки ден

Картофите се отглеждат в над 100 страни по целия свят, а най-вече в Китай, Съединени американски щати, Индия, Русия и Украйна. Въпреки че са толкоз известни, не се счита, че картофите са доста здравословни и даже се смятат за рискови за тялото ви. Но може би това е единствено стандарт, основан от чипсовете, пържените картофи и бързата храна като цяло.

Всъщност не е рисково да се ядат картофи всеки ден. Ето какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете картофи всеки ден:

Малко история:

Картофите произлизат от слънчевата Южна Америка и там даже през днешния ден можете да намерите някои типове диви картофи. Първите картофи са употребявани в региона на днешна Боливия сред 8000 и 5000 година прочие Хр. Между другото, котките са били опитомени по същото време.

Не се опасявайте да ядете картофи всеки ден

Картофената обелка е богата на калий, който поддържа сърцето ви крепко. Освен този микроелемент, картофите съдържат малко фосфор, магнезий, калций, натрий, желязо и цинк.

Картофите също съдържат доста витамин С. Но по-голямата част от него се унищожава при нагряване.

Също по този начин картофите съдържат фибри, които са чудесни за здравето на червата.

Картофите не съдържат холестерол. Но според от това по какъв начин ги приготвяте (например с масло), можете да " добавите " холестерола към картофите - той участва в пържените картофи, чипса и така нататък

Картофите могат да подобрят здравето на кожата и да оказват помощ при меланхолия и стрес.

За разлика от доста други известни ястия с доста въглехидрати, варените картофи може да ви накарат да се почувствате по-сити. В резултат на това ядете по-малко, само че оставате сити за по-дълго време и може да отслабнете по-бързо.

" Правила за сигурност "

Понякога яденето на картофи в действителност може да докара до увеличение на тежестта. Особено в случай че те са пържени или сервирани с мастни добавки като сирене. Но с цел да имате съществени здравословни проблеми, би трябвало да ядете тези храни постоянно и в огромни количества.

Хората с диабет би трябвало да бъдат доста деликатни с картофите: доста типове картофи имат доста висок гликемичен показател.

Разбира се, има някои дами, които желаят да понижат размера на гърдите си. Ако готвите картофи по верния метод, те са здравословна гарнитура и ще ви оказват помощ да загубите част от мазнините в тялото, което въздейства на размера на гърдите.

По-добре е да не се ядат неузрели картофи, защото те съдържат доста соланин. Нивото му не понижава даже и след готвене. Но не се тормозете: нищо неприятно няма да ви се случи, в случай че изядете единствено един незрял картоф.

Вероятно сте забелязали какъв брой е мъчно да спрете, когато сте почнали да ядете чипс или пържени картофи. В резултат на това ядете повече, в сравнение с би трябвало и можете да качите няколко непотребни кг.

Така че, като цяло, картофите могат да се смятат за здравословна храна.

Но какво ще стане, в случай че ядете единствено картофи всеки ден?

През 2016 година Андрю Тейлър от Мелбърн (YouTube канал Spud Fit) взема решение самичък да откри отговора на този въпрос. Мъжът стартира да върви в магазина и да купува 13 кг картофи. Според него той е получавал 99% от всичките си калории от картофи. А останалите 1% са били подправки, билки, сосове и нискокалорични неща като чесън, соево мляко и така нататък

Андрю също желал да бъде физически деен, да се оправи с наднорменото тегло и да се оправи с пристрастяването си към храната. Той се опитал да третира храната единствено като гориво за тялото, вместо да я третира като премия или разтуха. Преди това той научил доста за този зарзават и се съветвал с неговия диетолог.

Преминал е постоянните медицински прегледи и постоянно се е изследвала кръвта му. Нивата му на холестерол и захар спаднали, кръвното му налягане и другите индикатори са били в положително положение. Той също спортувал през това време и за 9 месеца е свалил 50 кг.

Андрю взема решение да бъде на диета в продължение на една година. В края на това той свалил 53 кг. Той беше включен в няколко телевизионни излъчвания и написа две книги: книга с предписания и книга за това по какъв начин преодолява пристрастяването си към храната.

Въпреки този триумф, храненето с картофи не е изключително потребно. Ако сте на картофена диета, храненето ви става доста лимитирано. Вашето тяло не получава витамини А, Е и К, калций и така нататък Също по този начин картофите имат доста малко протеини и мастни киселини. Протеинът е нужен за имунната система и и двете оказват помощ за контролиране на телесното тегло и увеличение на мускулното тегло. А мастните киселини са храната на кожата, косата и ноктите.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР