Картофите са много популярен продукт, който може да бъде приготвен

...
Картофите са много популярен продукт, който може да бъде приготвен
Коментари Харесай

Жена започна да яде картофи всеки ден, вижте какво се случи с тялото ѝ

Картофите са доста известен артикул, който може да бъде подготвен по разнообразни способи. Понякога го подлагат на критика поради високото наличие на нишесте, само че дали има съображение за това написа списание „ Health “.

Изданието разгласява мнението на Синтия Сас — магистр в области общественного здраве и сертифициран диетолог.

Картофите съдържат доста хранителни субстанции

В един средноголям картоф, изпечен дружно с кожата, се съдържат 129 калории, 4,6 грама белтъчини, 37 грама въглехидрати, 4 грама фибри и никакви мазнини. Освен това е доста богат на хранителни субстанции, в това число към 30% от дневната потребност от витамин С, който подкрепя имунната функционалност. И една трета от дневния банкет на калий - минерал, участващ в работата на нервната система, мускулите и сърдечно-съдовата система. Картофите съдържат още витамините В и К, желязо, цинк, мед и магнезий. В допълнение, този кореноплоден зарзават е богат на антиоксиданти, в това число феноли, каротеноиди, флавоноиди и антицианин.

Всъщност картофите от всевъзможен тип са потребни за здравето, изключително в случай че се употребяват с кожата. За да получите по-широк набор от антиоксиданти в организма си, включете в диетата си картофи от всички цветове, тъй като всеки от тях съдържа друг вид защитни съединения.

Картофите са потребни при тренировки

Въглехидратите и питателните субстанции, съдържащи се в картофите, ги вършат чудесна храна с цел да презаредите преди или по време на подготовка. Малко изследване, оповестено през 2019 година в „ Journal of Applied Physiology “, изследва изгодите от картофено пюре и промишлените въглехидратни гелове по време на дълготрайно колоездене. Както се оказа, тези артикули дават същия резултат. Ако търсите здравословна опция на протеиновия прахуляк, пробвайте да изядете шепа картофени филийки или приблизително огромен печен картоф половин час преди подготовка.

Картофите оказват помощ за управление на тежестта

В допълнение към фибрите, картофите съдържат стабилно нишесте - неповторима форма на въглехидрати, която естествено усъвършенства способността на организма да изгаря мазнините. Както при фибрите, организмът ни не може да смила или всмуква устойчивото нишесте, тъй че откакто попадне в дебелото черво, то се ферментира, което води до изгаряне на мазнини. Охладените варени картофи образуват естествено по-устойчиво нишесте, тъй че с цел да подобрите свойствата им, преди консумация ги оставете ги да се охладят до стайна температура. Освен това можете да добавите картофи, останали от предходно хранене, към зелени салати или да извършите картофена салата с горчичен дресинг.

В допълнение към устойчивото на изгаряне на мазнини нишесте, картофите могат да оказват помощ за управление на тежестта и по други способи. Проучванията демонстрират, че този кореноплоден зарзават е по-засищащ от други нишестени храни като паста или ориз. Проучване е открило, че доброволците одобряват по-малко калории, когато храната включва картофи, макар че няма ограничавания за размера на порцията. Освен това денем те не компенсират тази разлика с спомагателни калории.

Картофите не утежняват обстановката с кръвната захар
Тази чудодейна напитка оказва помощ при болки в коленете и ставите
Напитка при болежка в коленете носи неотложно облекчение. Освен това, е доста вкусна и питателна. Някои хора споделят, че облекчаването...
Прочети повече
Проучване, оповестено в списанието Clinical Nutrition през 2020 година, изследва резултатите на картофите и ориза върху равнищата на кръвната захар след хранене и през нощта при хора с диабет вид 2. Проучването преглежда варени, печени и охладени варени картофи. Всяка порция съдържа 50% въглехидрати, 30% мазнини и 20% протеин. Взети са кръвни проби от доброволци преди хранене, незабавно по-късно, 30 минути и няколко часа по-късно. Участниците са носили от самото начало глюкомер, с цел да могат да се ревизират равнищата на захарта им, до момента в който спят. Учените стигнаха до заключението, че картофите са потребни за хора с диабет, стига приемът на храна да е уравновесен, и не въздейства неподходящо на равнищата на глюкозата.

Начинът на подготвяне е значим

Вероятно не си коства да се разяснява, само че пърженето, в това число на картофи, не е най-здравословният метод за готвене. Проучване от 2020 година преглежда резултата от методите за готвене върху наличието на нишесте, витамин С, минерали и антиоксиданти в този кореноплоден зарзават. Като цяло се оказа, че повече хранителни субстанции се резервират при положение на " изсъхнало " готвене (микровълнова или грил), а не " мокро " (варене или подготвяне на пара). Освен това, в случай че картофите се варят необелени, повече от питателните субстанции ще се запазят, тъй като корите ги защищава в тях да попадне вода. Проучването удостоверява, че охладените картофи имат по-устойчиви въглехидрати.

Как да ядем картофи, с цел да извлечем оптималната изгода

Картофите са необикновено универсални. Може да се ядат на закуска като ги добавите към зеленчуков омлет, подготвен с яйца или нахут, или го използвайте като основа за печена фритата. Охладените варени картофи са чудесни за салати, гарнитура или закуска преди подготовка. За вечеря картофите могат да се пълнят с печени или сотирани зеленчуци и нетлъсто месо или да се прибавят към зеленчукови чили, супи или яхнии. Картофите се употребяват даже в сладки предписания като смутита, енергийни топки и десерти, в това число картофен къс. Като цяло картофите са хранителен източник на сила без глутен, който е по едно и също време изобилен и потребен за организма. Яжте картофи и се наслаждавайте.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР