Картофите присъстват на трапезата на всяко домакинство и то доста

...
Картофите присъстват на трапезата на всяко домакинство и то доста
Коментари Харесай

Наистина ли е полезно да ядем картофи всеки ден?

Картофите участват на трапезата на всяко домакинство и то много постоянно. Вкусни и лесни за подготвяне, има безчет предписания с картофи, от които може да се възползвате. Питателната храна е на респект допълнително от 100 страни. Макар да не се считат за най-полезната храна, ядене с картофи е бързо за подготвяне и доста вкусно. Какво ще се случи обаче, в случай че ядете картофи всеки ден? Дали е здравословно, или зависи под каква форма ще ги консумирате.

Картофите съдържат калий, който е потребен за сърцето. Освен него в състава им има още калций, натрий, фосфор, магнезий, желязо, фибри и цинк, които подкрепят здравето на чревната флора. В един картоф се съдържа към 45% витамин С, макар че част от него се губи при термична обработка, само че не можем да ядем сурови картофи. Холестерол се съдържа само в картофения чипс и пържените картофи, които прави останалите способи за приготвянето им по-полезни за организма. Картофите са правилни спътници при меланхолия и мощен стрес, могат да подобрят и положението на кожата. Както виждате, може да си хапвате картофите всеки ден, стига да са приготвени по здравословен метод – на фурна да вземем за пример.

Онова, за което би трябвало да внимавате е, че картофите, като питателна храна, могат да повлияят на килограмите, увеличавайки ги, изключително в случай че ги хапвате пържени или със сирене. Това обаче може да се случи, единствено в случай че си хапвате огромни порции постоянно.

Ако страдате от диабет, внимавайте с потреблението им, хубаво е да ги ограничите. Все отново, изстиналите картофите въздействат по-малко върху захарта в кръвта. Картофите са храна с висок гликемичен показател, поради което и би трябвало да се внимава. Не е целесъобразно пъкъл се употребяват картофи, които не са добре узрели. Съдържат съставна част, наречена соланин, чието равнище понижава след термична обработка. Важно е да не се ядат повече от един неузрели картофи.

Направен опит от един австралиец демонстрира, че при банкет на 6 кг картофи дневно, захарта в кръвта и неприятният холестерол намалели, кръвното налягане било в положителни граници, а килограмите също били по-малко. Калориите, които приемал той идвали главно от картофите, като през това време индивидът е спортувал.

Все отново диетата с картофи ще ви лиши от други значими детайли, които получавате от останалите храни, ето за какво би трябвало да помислите деликатно преди да се подложите на такава. Ще приемате и по-малко протеини и потребни мазнини, тъй като картофите са въглехидрат. Мазнини са значими за здравето на кожата, косата и ноктите, а протеините за мускулната маса. Колкото и да са вкусни картофите, може би би трябвало да ги ограничим до няколко пъти седмично, не всеки ден, само че отново е въпрос на персонален избор.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР