Картофите лекуват гастрит, язви, намаляват холестерола, кръвната захар и кръвното

...
Картофите лекуват гастрит, язви, намаляват холестерола, кръвната захар и кръвното
Коментари Харесай

Лечебно действие и свойства на картофения сок

Картофите лекуват гастрит, язви, понижават холестерола, кръвната захар и кръвното налягане. Нормализират равнищата на пикочната киселина и се борят с наднорменото тегло.

Картофите са вкусни по доста способи: варени, печени, задушени и изключително пържени.

Днес обаче ще се интересуваме от здравното приложение на картофите, което доста малко хора познават.

Тази грудка е невероятна за вашето здраве, в случай че знаете по какъв начин да я употребявате. Най-добрият метод за потребление на целия лековит капацитет на картофите е да консумирате сока им.

Какво толкоз особено има в картофения сок? Широката гама от лечебни качества ще ви изненада!

1. Успешно лекува гастрит – картофите са алкални, а сокът им служи за усмиряване на стомашно-чревния тракт и оказва помощ за излекуването на несъразмерната киселинност (киселини в стомаха). За лекуване на гастрит вземете 1 с.л. прясно изцеден сок от картофи, разтворете го в чаша вода и пийте 30 минути преди закуска, обяд и вечеря, а подобрението ще усетите съвсем незабавно.

2. Лекува стомашни язви – в случай че пиете единствено 2 с.л. сок от картофи заран на празен корем и вършиме същото и преди другите хранения, ще постигнете доста усъвършенстване на стомашната язва. За към месец ще забравите за казуса си!

3. Диабет - и при него е целесъобразен сок от картофи, защото спомага за намаление равнището на кръвната захар.

4. Пушите ли? Ако имате този неприятен табиет, би трябвало постоянно да пиете сок от картофи. Това няма да ви помогне да откажете тютюнопушенето, само че ще ви помогне да пречистите белите си дробове.

- Картофеният сок е отлично противовъзпалително лекарство, което съвършено се бори с артрита и всички други форми на възпалителна болежка, като болки в гърба и ставите;

- Картофеният сок усъвършенства кръвообръщението във всички области на тялото;

 Лечебно деяние и свойства на картофения сок

- Той е доста алкален и се употребява за алкализиране на организма, с което ще се предотвратят болести като рак и сърдечно-съдови заболявания;

- Превъзходно лекува екзема и акне, спомага за бързото изчистване на кожата;

- Картофеният сок може да ви помогне и да отслабнете;

- Страхотен е против подагра и отстрани пикочната киселина;

- Спомага за понижаване високите стойности на холестерола;

- Спомага за филтриране на черния дроб и жлъчния мехур;

Изследвания демонстрират, че сокът от картофи е доста ефикасен при лекуване на панкреатит и бъбречни болести. Има доказателства, че управлява кръвното налягане. Предотвратява образуването на камъни в уринарния тракт. Той е източник на витамини А, С, В и фосфор, калций, желязо, калий, зеаксантин и протеин.

Как да си извършите сок? За предпочитане е да се употребяват органични картофи. Можете да си го приготвите в блендер, сокоизтисквачка или просто да настържете картофи и прецедите сока им. Разредете сока с пречистена вода, за 1 с.л. сок – 150 мл вода. Пийте незабавно след приготвянето му. Ако усетът не ви хареса, просто смесете с други сокове като да вземем за пример сок от ябълка, моркови или тиква.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР