Картофите като цяло са една от най-разпространените храни по света.

...
Картофите като цяло са една от най-разпространените храни по света.
Коментари Харесай

Диетолози: Никога не яжте пържени картофи заедно с тези 4 неща!

 Картофите като цяло са една от най-разпространените храни по света. Тяхната история в Европа идва още от времето на Испанското завоюване на Инкската империя от Франсиско Писаро през 1521 – 1523 г. Първите европейски писмени свидетелства за картофите идват през 1537 г. от испанския конкистадор Кастелянос. След като картофът е пренесен в Испания, той последователно се популяризира в Европа. Първоначално на храната е гледано с съмнение и е считана за нездравословна и даже нехристиянска. Това предотвратява необятното ѝ приемане за избран интервал, макар че след това стартират да я популяризират като лечебна.

През интервалите на война картофът се оказва потребен. Зърнените храни биха могли да бъдат изгорени и запасите от тях – иззети от преминаващите армии, само че картофите са подземен и по принцип не ставали жертва на военно присвояване. Това довело до увеличено потребление на картофи от селяните. Днес картофите се появяват на трапезата ни все по постоянно. Въпреки това специалистите споделят, че картофите и изключително пържените са много мъчно храносмилателно ядене. А яденето на пържени картофи с някои храни е изцяло нездравословно за тялото.

Специалистите от Агенцията за стандарти за сигурност на храните (FSA) на Обединеното кралство показват, че картофите би трябвало да се пържат, до момента в който не се образува златна, а не кафява кора, с цел да се избегне потреблението на акриламид, който се образува в пържени храни. Експериментите върху животни демонстрират, че акриламид поврежда ДНК и предизвика развиването на рак.

От своя страна диетолозите означават, че пържените картофи съдържат огромни количества въглехидрати и мазнини, което е съществено задължение за храносмилателната система. Според специалисти, нездравословно е да се ядат пържени картофи с такива артикули като месо, домати, алкохол и самун.

Месо. В композиция с месо, пържените картофи ще накарат тялото да усвои както протеини, по този начин и въглехидрати, а мазнините - за храносмилането са една от най-трудните задачи.

Домати. Трябва да се помни: нишестето не се комбинира с кисели храни, тъй като те пречат на неговото асимилиране. Ако ядете картофи с домати, можете да получите неприятно храносмилане, написа " Блиц ".

Алкохолът. Пържени картофи, дружно с алкохол - е двойна тежест върху бъбреците. При тази композиция тялото резервира повече течност в тъканите.

Хляб. В компания с пържени картофи, хлябът ще " възнагради " тялото ви с излишно огромна част от концентрирано нишесте. За храносмилането му ще би трябвало да се усили секрецията на киселина в стомаха ви, която може да повреди мукозната му мембрана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР